Rolmodellen organiseren sportevenement voor jongeren in Overvecht (video)

Aymane en Naoufal zijn allebei rolmodellen van JOU Jongerenwerk in Utrecht Overvecht. Samen met een paar vrienden hebben ze een sportevenement georganiseerd in de sporthal bij SVO De Dreef. De rolmodellen van Overvecht willen een voorbeeld zijn voor jongeren. Ze laten zien wat je kan bereiken als je altijd je dromen blijft volgen.

Jongeren bij elkaar brengen

Aymane: “Het is koud, iedereen zit thuis, dus we dachten: Ja, we brengen ze allemaal naar elkaar.” Met hulp van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht konden ze het evenement organiseren. Dat deden ze zonder hulp van volwassenen en professionals. Naoufal: “Ik heb een voorbeeldfunctie natuurlijk, dus ik wil laten zien hoe het moet.

"Dit is voor ons, buurtvaders en maatschappelijke organisaties, juist een manier om die kinderen hier naar binnen te krijgen." 

Brahim Haddouche - buurtvader en bestuurslid van voetbalvereniging SVO De Dreef

Samen voor Overvecht

Deze video is speciaal gemaakt voor de wijkaanpak Samen voor Overvecht door fotograaf/videograaf Carilijne Pieters. Meer over haar werk vind je op haar website.

In de videoreeks Samen voor Overvecht laten we allerlei inspirerende mensen, initiatieven en organisaties uit Overvecht zien. Samen werken we aan een (nog) beter Overvecht. Een wijk waar bewoners prettig samenleven, een wijk die aantrekkelijk is voor nieuwe bewoners, bezoekers, en ondernemers. De wijkaanpak gaat voor een Overvecht waarin jongeren kansen krijgen en iedereen mee kan doen.

Video: Rolmodellen van JOU Jongerenwerk organiseren sportevenement in Overvecht