Zelf de weg naar hulp vinden met de Plusgids

Als je tegen een vraag of probleem aanloopt, vind je het liefst zelf een oplossing. Maar hoe? De nieuwe Plusgids wijst Utrechters de weg in het woud van voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en financiën.

Een handige wegwijzer

U Centraal heeft de gids geactualiseerd voor 2021. De Plusgids is gratis af te halen bij het buurthuis, woonzorgcentrum, bibliotheek, buurthuis, huisarts, etc. Of bekijk de gids online, de Plusgids kun je hier digitaal doorbladeren. Alle informatie staat ook op de overzichtelijke website ugids.nl 

De Plusgids Utrecht 2021 biedt een overzicht voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. De gids geeft antwoord op vragen als: Waar kan ik terecht als ik niet meer zelf kan koken? Waar kan ik een seniorenwoning vinden? Kom ik in aanmerking voor huur- en/of zorgtoeslag?

Digitaal én op papier

De Plusgids Utrecht wordt jaarlijks gemaakt door de redactie van U Gids, de digitale wegwijzer voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Door de informatie ook op papier aan te bieden, is de informatie ook beschikbaar voor mensen die geen internet gebruiken. De gids wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht.