Nieuwbouw op de NPD-strook

npd strook artistimpressionOp de zogenaamde NPD-strook tussen de Brailledreef en Shoppingcenter Overvecht zal de komende jaren nieuwbouw verschijnen. De loodsen van de voormalige Nederlandse Pakket Dienst zullen plaats gaan maken voor nieuwe appartementen. 

Op de hoek Brailledreef en Zamenhofdreef komt een woontoren voor zo'n 550 studenten. Daarachter komen drie gebouwen met 180 tot 360 woningen voor starters en senioren. Op de begane grond is ruimte voor kleine bedrijven, horeca, sportvoorzieningen en andere maatschappelijke activiteiten. Net als het project "Flat met toekomst" zullen de woningen energieneutraal zijn. 

Blijf op de hoogte

Wil je actuele informatie over dit nieuwbouwproject? Surf dan naar de website Welkom Talent. Daar kun je alles lezen over wonen en ondernemen op de NPD-strook en je aanmelden als belangstellende. Meer informatie over het studentencomplex Op Dreef vind je hier.

 

Gezamenlijke binnentuin en autovrije openbare ruimte

De gemeente heeft van tevoren een aantal voorwaarden gesteld aan de bouwplannen. Zo moet het autoparkeren in en onder de appartementen gebeuren, om de openbare ruimte rond de appartementen zoveel mogelijk autovrij te houden. In de woontoren voor de studenten komt een grote fietsenstalling. Een gezamenlijke binnentuin tussen de gebouwen hoort ook bij de eisen. 

NPD-strook - locatie van de nieuwbouwGeschiedenis

Vroeger zat de Nederlandse Pakketdienst in de loodsen aan de Brailledreef. Ruim 10 jaar geleden kocht de gemeente deze loodsen en het voormalige Spectrumgebouw ernaast. Het plan was om op deze plek winkels en parkeerplaatsen te bouwen voor het winkelcentrum. Vanwege de economische crisis werd het project echter afgeblazen in 2014. Na een herstart, heeft de gemeente nieuwe plannen voor woningbouw ontwikkeld.

10 minuten fietsen van het centrum

Wethouder Geldof is tevreden dat deze locatie eindelijk wordt herontwikkeld. Het is een goede impuls voor de levendigheid van Overvecht, een goede mix tussen wonen en werken. De nieuwe appartementen zijn centraal gelegen in Overvecht, op 10 minuten fietsen van het centrum. 

 

Meer over de plannen vind je op de website van de gemeente Utrecht en in onderstaand filmpje.

 

Nieuwbouw

Er wordt nog steeds gebouwd in Overvecht. Koopwoningen en huurwoningen. Appartementencomplexen en eengezinswoningen. Ben je geïnteresseerd in een woning in Overvecht? Hierbij een greep uit de nieuwbouwprojecten in de wijk.

Woning huren?

Natuurlijk kun je ook een woning huren in Overvecht. Wil je weten wat het huidige aanbod is? Kijk dan bij:

 

Overvecht vernieuwt

Overvecht is volop in beweging en er wordt hard gewerkt aan de verbetering en vernieuwing van de oudere delen van de wijk. Gemeente, woningcorporaties en de wijkbewoners hebben hun handen ineengeslagen voor diverse renovatie- en vernieuwingsprojecten.

Spoorzone, Overvecht de Gagel, NPD-strook, Antoniuskwartier, groenzones en de renovatie van oudere flats: op al die plekken wordt gewerkt aan een modern en fijn Overvecht.

Kaart Overvecht

Back to top