Farnaz Sedaghatbin exposeert Bij de Steef

In the hope at home farnazTot en met 21 december exposeert kunstenaar Farnaz Sedaghatbin in Overvecht, Bij de Steef!

Farnaz werd in 1960 in Teheran (Iran) geboren. Op haar achttiende werd zij toegelaten op de kunstacademie Teheran. De komst van het nieuwe bewind en de rommelige situatie na de revolutie maakte het voor haar onmogelijk haar studie af te ronden. Maar buiten de academie volgde zij lessen bij de beroemde kunstenaar Behrooz Moslemian. 

In 1987 kwam Farnaz naar Nederland en studeerde in 1995 af aan de HKU in Utrecht. Farnaz schildert vooral met olieverf en haar meeste schilderijen bevatten een kubistische en architectonische structuur; ze balanceert op de rand van het figuratieve. Zij laat zich vooral inspireren door gebeurtenissen die indruk op haar maken. Een schilderij is voor Farnaz geslaagd als het haar lukt over te brengen wat zij wil zeggen. Maar ook technisch goed is uitgevoerd, in een fraaie compositie van kleuren en vormen. 

Kom Farnaz' werk bekijken bij ZIMIHC - Bij de Steef a/d Braziliëdreef 2 in Overvecht, dinsdag t/m vrijdag tussen 09 en 14 uur. Of neem een kijkje op haar website.

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top