Italiaanse filmavond bij ZIMIHC 7 december

cinecuisineFilmtheater 't Hoogt vertrekt 1 januari uit de Utrechtse binnenstad. Voordat ze hun nieuwe pand op het Werkspoorterrein kunnen betrekken, gaan ze 'on tour' door Utrecht. Op 7 december zijn ze daarom in Overvecht bij ZIMIHC theater Stefanus, voor een culinaire Italiaanse filmavond: Cinecuisine! 

Cinecuisine komt vaker naar ZIMIHC. Op deze vrijdagen zijn de volgende edities van Cinecuisine bij ZIMIHC Theater Stefanus; 25 januari 2019 (thema: Iraans), 8 maart 2019 (thema: Oost Afrikaans) en 12 april 2019 (Marokkaans).

Italiaanse avond bij ZIMIHC

De Cinecuisine avond begint om 18.30 uur met een heerlijk pizzabuffet van Pizzaiolo (ken je ze nog uit Dreefnieuws?) en live muziek van Gianni Nanni. Om 20.00 uur krijg je de film Big Night te zien, een Amerikaans komisch drama over twee broers die in de jaren ’50 het Italiaanse restaurant The Paradise runnen. Chef Primo (Tony Shalhoub) en manager Secondo (Stanley Tucci) zijn immigranten die hun restaurant staande proberen te houden tegenover een rivaliserend Italiaans restaurant. De broers steken al hun energie in het bereiden van een groots feestmaal. Maar op de grote avond laat Louis Prima op zich wachten. De klanten worden steeds meer dronken en de broers naderen hun kookpunt.

Big Night is een lust voor het oog, het kleurrijke Italiaanse eten spat van het scherm af. De perfecte film voor bij een avondje goed Italiaans eten! De film ontving lovende kritieken bij zijn release in 1996 en won awards op onder andere het Sundance Film Festival en bij de Independent Spirit Awards. Regisseur én acteur Stanley Tucci werd met deze film een bekend gezicht in Hollywood. Leuk detail: Tucci’s neef heeft meegeschreven aan het script en zowel zijn moeder als zijn zus zijn te zien in de film.

Informatie

Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht
18:30 uur: Pizzabuffet van Pizzaiolo030 met livemuziek van Gianni Nanni
20:00 uur: Film – Big Night
Prijs is inclusief buffet: € 17,50, studentenkorting: €16,50, met korting (U-pas en actiekorting): € 15,50, Cineville: €7,50
Kaarten bestellen kan online bij 't Hoogt via deze link 

 Bekijk de trailer van Big Night: 

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top