Project Flat met Toekomst

logo flatmettoekomstFlat met Toekomst - Op 14 oktober is de bouw gestart van Flat met Toekomst, een project van Mitros en Nieuw Utrechts Peil. Doel is om acht flatwoningen aan de Camera Obscuradreef in Overvecht energieneutraal te maken. Het idee is om met hulp van zonnepanelen, isolatie en slimme energiesystemen de energierekening van bewoners naar 0 euro te krijgen. Dit betekent meer wooncomfort tegen minder kosten.

Voor Flat met Toekomst maakt Nieuw Utrechts Peil (NUP) acht woningen energieneutraal. Als de woningen klaar zijn, gaan bewoners er een jaar lang proefwonen. NUP en Mitros monitoren een jaar lang of de woningen echt energieneutraal zijn en of de bewoners er prettig wonen. Zijn de resultaten positief zijn, dan worden ook de andere 40 woningen in het flatgebouw energieneutraal gemaakt.

Energieneutrale flatwoningen in Overvecht

De kennis die NUP en Mitros opdoen in dit project, kan een voorbeeld zijn voor de aanpak van dit type woningen in heel Utrecht en Nederland. Voorlopig is het een pilot op kleine schaal. Wethouder Paulus Jansen is echter benieuwd of meer portiekflats in Overvecht energieneutraal gemaakt kunnen worden. Als de pilot een succes is, zullen meer flatwoningen in Overvecht volgen. Bekijk de reportage van U in de Wijk. 

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top