Over Stichting Echt Overvecht

Ons doel 

logo echt overvecht

De stichting Echt Overvecht heeft als doel om projecten te stimuleren, faciliteren en initiëren, die leiden tot een vorm van verbinding tussen mensen die wonen en/of werken in Overvecht; projecten die leiden tot de verbinding tussen Overvecht en de stad Utrecht. De stichting heeft verder alles als doel dat hiermee rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn; dit alles in de meest ruime zin van het woord.

Activiteiten

Stichting Echt Overvecht geeft 4x per jaar het blad Dreefnieuws uit. Ook houdt zij de website echtovervecht.nl en de bijbehorende sociale media bij. De stichting zet zich in om twee keer per jaar een partner/netwerkbijeenkomst voor stakeholders te (laten) organiseren teneinde ondernemers en initiatiefnemers in de wijk te verbinden en aan zich te binden. In 2016 organiseerden wij bijvoorbeeld: 

 

Ons verhaal: Overvecht in het zonnetje

voorleesfestival 2015 300Overvecht is een grote, groene wijk in Utrecht. Er zijn prachtige plekken om te ontspannen, zoals het Gagelbos, de forten of de mooie parken. Ook kun je in de wijk lekker winkelen, bijvoorbeeld in het grote shoppingcenter waar je alle winkels vindt die je maar wil. Je kan sporten, leren en ondernemen in Overvecht en er is cultuur te over. Ook zijn er diverse mooie woningbouwprojecten die nieuwe bewoners naar de wijk trekken.

Stichting Echt Overvecht zet in nauwe samenwerking met verschillende partners in de wijk de mooie kanten van Overvecht in het zonnetje. Ons logo is een lampje. Omdat alle gave dingen die in de wijk gebeuren een lichtpuntje zijn. We delen verhalen van bewoners en ondernemers, die weten hoe goed het hier is. Goed, omdat hier zoveel aardige mensen wonen, actief en sociaal betrokken. Omdat er veel kan, bijvoorbeeld in de nieuwe Cultuurstrip. Omdat er meer groen is dan in welke Utrechtste wijk ook. Omdat ons winkelcentrum na de binnenstad het meest populaire winkelgebied van Utrecht is. Of omdat je hier elke sport kan doen die je maar wil. Wij Overvechters zijn al heel trots op onze wijk. Kom het ook ontdekken!

Partners:

De volgende partners dragen financiëel bij aan Echt Overvecht: Gemeente Utrecht (Veiligheid, Wijkbureau Overvecht), Mitros, Portaal, Overvecht VastgoedWijkraad Overvecht, Bewonersplatform Overvecht, Wijk&CoStut / ZIMIHC en UCK.

Bestuur van Stichting Echt Overvecht bij de notaris voor de oprichtingHet bestuur bestaat uit de volgende leden:

Nelleke Wuurman (voorzitter en waarnemend penningmeester)
Simon de Wilde (secretaris)
Ab Cools (algemeen bestuurslid)
Bart Engbers (algemeen bestuurslid)
Robbert van Vliet (algemeen bestuurslid)
Tim Jansma (algemeen bestuurslid)

 

Statuten, jaarverslag en beleidsplan

Download hier een verkorte versie van ons Beleidsplan en hier het Jaarverslag 2017. Statuten zijn op verzoek beschikbaar. Zie daarvoor de contactinformatie hieronder. 

Contact

Stichting Echt Overvecht, RSIN: 855.731.047

Voor contact met het bestuur van stichting Echt Overvecht kun je een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kaart Overvecht

Back to top