Zaterdag 4 februari opent ontmoetingsplek Bij de Steef! in ZIMIHC

Ontmoetingsplek Bij de Steef!Bij de Steef! is een nieuwe culturele en culinaire werk- en ontmoetingsplek in ZIMIHC theater Stefanus. Kom kijken in het nieuwe culturele eetcafé Bij de Steef! tijdens de officiële opening op zaterdag 4 februari. Toegang is gratis.

Tussen 14.00 en 18.00 uur is er doorlopend muziek en kunst en zijn er culinaire verrassingen van De Kokjes. De officiele opening is om 14.30 uur. Er is muziek van Yank, Bezwaren Fanfare en Even Afgeleid. Het Light-Up Collective is aanwezig met visual arts en Sheeko met zijn bijzondere t-shirts met een boodschap. Erik Voncken, de Wereldbetekenaar, exposeert zijn fijne tekenwerk en ontwierp een prachtige flyer (die je zaterdag kan meenemen; mis dat niet). 

En klik vooral op de weblinks voor de nodige voorproefjes! Of lees verder voor een optreden van Yank onlangs in Café Averechts. 

Cultureel eetcafé Bij de Steef! is op werkdagen geopend van 9.00 tot 14.00 uur (je mag soms langer blijven zitten, als er geen activiteit is die middag). 
Adres: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht.
OV: Lijn 1 naar Overvecht, halte Amazonedreef.

Bron: ZIMIHC

Wethouder Jeroen Kreijkamp opent buurtcentrum De Dreef

kunstwerk voor buurtcentrum de dreefZondag 22 januari sprak wijkwethouder Jeroen Kreijkamp zijn nieuwjaarstoespraak uit. Hij deed dat op de nieuwjaarsbijeenkomst van Wijkbureau Overvecht in het nieuwe Buurtcentrum De Dreef. 

De goedbezochte bijeenkomst was meteen de officiële opening van dit nieuwe buurtcentrum a/d Schooneggendreef. De vele bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst kregen een mooi voorproefje van wat er hier allemaal gaat gebeuren: kunstexposities, cursussen, zang, dans, en nog veel meer. De buurtvaders van Overvecht presenteerden zich, een prachtig kunstwerk voor het buurtcentrum (in bruikleen) werd onthuld, er waren hapjes en drankjes uit Overvecht en diverse actieve bewoners vertelden over hun inititieven in de wijk.

Wethouder Kreijkamp over De Versnelling

Wijkwethouder Kreijkamp ging in zijn toespraak (video) in op het project 'De Versnelling': Wat is er het afgelopen jaar allemaal bereikt? De voorlopige resultaten staan opgeschreven in een boekje, waarvan hij het eerste exemplaar overhandigde aan Ad Tourné, een van de initiatiefnemers. Hij bedankte de vele mensen in de wijk die zich voor Overvecht en De Versnelling hebben ingezet en zei trots te zijn op de resultaten tot nog toe. En, zo voegde hij toe: "Er wordt heel veel over Overvecht gesproken, maar misschien wel te weinig met de mensen in Overvecht, met de mensen die zich inzetten voor deze prachtige wijk." 

Nieuwjaarsbijeenkomst en opening buurtcentrum De Dreef op 22 januari

vuurwerkEen gelukkig 2017 gewenst! Alle betrokkenen bij Buurtcentrum De Dreef en Wijkbureau Overvecht nodigen je uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst én officiële opening van Buurtcentrum De Dreef.

Je bent van harte welkom op zondag 22 januari van 15.00 tot 17.00 uur. Locatie is Buurtcentrum De Dreef, Schooneggendreef 27c. Met natuurlijk de nodige hapjes en drankjes uit Overvecht.

Kom het nieuwe buurtcentrum bekijken

Tijdens deze bijeenkomst kunt je meteen het nieuwe buurtcentrum bekijken. Maak kennis met alle initiatieven hier en geniet van muziek uit onze eigen wijk. Er is ook aandacht voor het programma De Versnelling: Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

Iedereen uit Overvecht is van harte welkom, vrijwilligers en actieve bewoners in het bijzonder. Deel deze uitnodiging (zie ook het Facebook evenement) met zoveel mogelijk mensen. We zien je de 22e! 

Link naar dit artikel 

 

Stefanus appeltaartconcert maandag 16 januari

Illustratie: Stichting AppeltaartconcertenMuzikaal het nieuwe jaar in? Op 16 januari is er een appeltaart-nieuwjaarsconcert bij Stefanus. Met dit keer een pianokwartet van Schumann, Weense walsen van Strauss en solowerken voor viool en piano.

Vooraf geven studenten muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en een vioolbouwer een interessante inleiding. Kom ook naar dit gezellige nieuwjaarsconcert om met zijn allen 2017 in te walsen. Natuurlijk niet zonder appeltaart!

Muziek toegankelijk voor iedereen

Stichting Appeltaartconcerten maakt de mooiste klassieke muziek toegankelijk voor iedereen. De beste professionele musici spelen met hart en ziel, in het bijzonder voor mensen die niet (meer) vanzelfsprekend in contact komen met klassieke muziek.

Appeltaartconcerten zijn altijd laagdrempelig, feestelijk en ontroerend. De concerten vinden plaats in zorginstellingen en wijktheaters. Ze variëren van kleine besloten concerten in huiskamers van dementerende ouderen, tot openbare appeltaartconcerten voor honderden mensen.

Informatie

Datum/tijd: maandag 16 januari 2017 van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Overvecht (rolstoelvriendelijk)
Kosten: gratis (vrijwillige bijdrage na afloop)
Muzikanten: Mintje van Lier (viool), Jozien Jansen (cello), Michiel Holtrop (altviool) en Daniel Kramer (piano).

Bron: ZIMIHC en Stichting Appeltaartconcerten

Link naar dit artikel 

 

Kerst in de Kas: home made Kerstmarkt op 17 december

kerstindekas 2016 flyer smallDe sfeer van Kerst in de Kas was geweldig vorig jaar. Kraampjes met bijzondere, zelfgemaakte spulletjes, kunst en muziek, en dat alles in een oud kassencomplex aan de Gageldijk. Vanwege dit succes pakt Deining in de Kas dit jaar nog groter uit.

Creativiteit uit Utrecht 

Voor deze nieuwe Kerst in de Kas op zaterdag 17 december zijn kunstenaars, knutselaars, ontwerpers, bouwers, koks, muzikanten en theatermakers uit Utrecht e.o. van harte welkom. Er zijn maar liefst tachtig plekken voor kraampjes; veertig binnen en veertig buiten. Er is volop ruimte voor live muziek, workshops en andere activiteiten. Natuurlijk zijn er heerlijk warme vuurtjes en allerlei hapjes en drankjes om van te genieten.

Unieke cadeau's te koop

Op Facebook laat Deining in de Kas alvast zien wat voor moois er zoal in de kraampjes komt te liggen. Van kunstige kettingen, beschilderde borden en sieraden van glas tot mozaieken en macro natuurfoto's... Behalve deze unieke Kerstcadeautjes is volop live muziek van wereldorkest Tutti Saxi uit Utrecht. De swingende saxofoons en de strakke percussie zorgen voor smeuïge, feestelijke muziek.

Zelf iets op de markt laten zien?

Heb je een leuk idee, wil je een workshop of activiteit geven of je aanmelden voor de markt (kraampje of activiteit)? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar de mogelijkheden.

Informatie

Lokatie: Deining in de Kas, Gageldijk 182 in Utrecht (klein stukje ten Noorden van Fort de Gagel).
Datum/tijd: zaterdag 17 december van 10.00 tot 20.00 uur. 
Toegang is gratis.
Organisatie: Deining in de Kas

Link naar dit artikel 

 

Handwerkatelier Van Hagar tot Ruth zoekt deelnemers en vrijwilligers

Handwerkatelier Van Hagar tot RuthWil je leren handwerken of naaien? Dat kan in Overvecht bij het bijzondere handwerkatelier Van Hagar tot Ruth. Er is nu een groep die op woensdagochtend bij elkaar komt voor naailes. Na de Kerst hoopt het handwerkatelier te beginnen met nieuwe groepen op dinsdag- en woensdagochtend (handwerken en naaien).

Buurtbewoners en vluchtelingen verbinden

Van Hagar tot Ruth wil buurtbewoners en vluchtelingen samenbrengen. Iedereen, nieuwe en oude Utrechters, is welkom. Het zit ook in de naam: 'Hagar' betekent namelijk vluchteling en 'Ruth' vriendin. Tijdens de gezellige naai- en handwerkbijeenkomsten leren buurtbewoners en vluchtelingen elkaar kennen. Uiteindelijk is het de bedoeling, dat elke wijk in Utrecht een eigen handwerkgroep heeft. Meer achtergronden lees je in deze Facebookpost van Van Hagar tot Ruth.

Wie wil leren handwerken en/of naaien kan zich opgeven als deelnemer voor een van de groepen. Er is momenteel een wachtlijst, maar elke acht weken start er een nieuwe groep. Handwerken is gratis, naailes kost twee euro per les. Je hoeft niets mee te nemen; er is voldoende materiaal om uit te kiezen. Wie al kan haken, breien of naaien en andere mensen dit wil leren: Geef je op als vrijwilliger om een groep te leiden. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer groepen kunnen starten.

Lopende groep:

Naailes: woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, Schooneggedreef 27h

Nieuwe groepen (na Kerst):

Handwerken: dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (beide dagen), Schooneggedreef 27h. Naailes: dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, ook op Schooneggedreef 27h.

Meer informatie en aanmelden:

Voor meer informatie of aanmelden neemt je contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of reageer via de Facebookpagina van Van Hagar tot Ruth. Daar vind je ook meer informatie over het ontstaan van het handwerkatelier.

Link naar dit artikel 

 

Back to top