Derde Voorleesfestival Overvecht zondagmiddag 2 juli in Park de Gagel

voorleesfestival 2017 bannerPark de Gagel in Overvecht verandert op zondagmiddag 2 juli in een festivalterrein waar lezen centraal staat. Voor het derde jaar op rij organiseren samenwerkende partijen in de wijk het Voorleesfestival. Dit festival brengt taal en lezen op een positieve manier onder de aandacht te brengen in een wijk waar taalachterstand voorkomt. 

Lezen is leuk

Het lezen van kinderboeken is leuk en leerzaam en heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Deze gedachte staat centraal tijdens het Voorleesfestival op zondag 2 juli. Op tientallen kleedjes lezen enthousiaste vrijwilligers uit de wijk verhalen voor aan kinderen. Op één van de kleedjes leest wijkwethouder Jeroen Kreijkamp voor, samen met zijn zoontje. Er zijn kleedjes voor baby’s, peuters en kinderen uit onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Er is voor elk wat wils! 

Boekenfeest

De middag start om 13.00 uur met muziek van de band Frets! (die waren er vorig jaar ook met een geweldige act; bekijk alvast het nummer Vriendschap op YouTube). Hierna is het podium aan de bekende kinderboekenschrijfster Marieke Blaauw die voorleest uit ‘Wie Doet Dat Toch’ (bekijk een klein voorproefje). Terwijl de kinderen naar verhalen luisteren, hebben ouders de kans rond te neuzen op de taalmarkt. Hier vind je informatie over cursussen, trainingen en andere activiteiten in Overvecht die te maken hebben met taalontwikkeling.

Mooie prijzen

De dag eindigt met een feestelijke afsluiting. Kinderen die aan alle voorleesrondes hebben meegedaan, maken kans op een prijs, die wijkwethouder Jeroen Kreijkamp zal uitreiken. De dag wordt georganiseerd op initiatief van Wijkbureau Overvecht en in samenwerking met tientallen organisaties en vrijwilligers uit de wijk.

Meedoen als voorlezer? 

Wil je meehelpen als voorleesvrijwilliger? Dat kan. Meld je snel aan als voorlezer bij Sofia via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor boeken wordt gezorgd; eigen kleedje meenemen is wel handig. 

voorleesfestival banner small

Datum: zondag 2 juli
Tijd: 13.00 tot 15.30 uur
Locatie: Park de Gagel in Utrecht Overvecht, op de heuvel achter stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7)
Foto in dit artikel: Ebru Aydin
Meer info: Voorlees Festival Overvecht op Facebook

Link naar dit artikel 

 

Midzomerconcert in Stadstuin de Klopvaart zaterdag 17 juni

Natuurtuin Klopvaart 300Muziek in de mooie stadstuin in Overvecht Noord, lekker luieren op het gras op een (hopelijk) prachtige midzomermiddag. Bewoners van de Klopvaartbuurt organiseren deze zaterdag samen met Stadstuin Klopvaart van Utrecht Natuurlijk een middag vol muziek.

Er zijn optredens van Reminiscing (een mix van 'groovy poppy tunes met een vleugje jazz') en de Klooster Big Band (jazz, latin, fusion en rock). En er is meer. In de pauze nemen bewoners van Careyn Rosendael hun nieuwe 'Exotische Tuin' officieel in gebruik. Om de middag compleet te maken, is Resto van Harte aanwezig voor heerlijke hapjes en drankjes. Ben je nog nooit in de Stadstuin Klopvaart geweest? Dan is dit een goede gelegenheid om eens te komen kijken! 

Utrechtse Waterweek 11 t/m 18 juni

Vanwege de Utrechtse Waterweek van Utrecht Natuurlijk kunnen kinderen meebouwen aan een heus waterorgel. De Waterweek is van zondag 11 t/m zondag 18 juni. De week zit boordevol leuke wateractiviteiten. Utrecht Natuurlijk nodigt je uit om je mooiste foto over de Waterweek in te sturen voor de Waterweekfotowedstrijd! De mooiste foto’s krijgen een plekje in de Waterweekexpositie en de winnaars ontvangen een spetterende prijs. Dus zoek een leuke activiteit uit en maak je mooiste foto! Op maandag 22 mei a.s. gaat de fotowedstrijd van start. Hou de website van Utrecht Natuurlijk in de gaten voor meer informatie.

--

Datum/tijd: zaterdag 17 juni van 14.30 tot 17.00 uur
Toegang is gratis, iedereen is welkom
Je vindt Stadstuin Klopvaart a/d Vancouverdreef nummer 70.
Info bij Utrecht Natuurlijk
Volg Stadstuin Klopvaart ook op Facebook
Bekijk alle activiteiten in de Waterweek van Utrecht Natuurlijk

Link naar dit artikel 

Voortaan een echte schoolreis voor kinderen van OBS Overvecht

Schoolreis van OBS Overvecht mei 2017Bussen, opgewonden kinderen en blije ouders. Vrijdag 19 mei gingen alle kinderen van de OBS Overvecht basisscholen tegelijk op een grote schoolreis. Het ging net als vroeger naar een pretpark, op verzoek van de ouders.

"De mooiste dag van mijn leven"

's Morgens vroeg vertrokken van alle vier locaties van OBS Overvecht grote bussen met kinderen en begeleiders naar speeltuin en pretpark. De jongsten van groep één tot en met vier naar de Julianatoren; kinderen uit groep vijf tot en met acht naar De Efteling. Directeur Nelleke Brouwer: "Er is geen onvertogen woord gevallen. De dag was een groot succes!" De kinderen zijn het zeker met haar eens. Amine (groep 5): "Ik had de tijd van mijn leven toen ik in de Efteling was!" Ali (groep 7) zucht: "Dit was de leukste dag van mijn leven."

De ouders van OBS Overvecht zijn erg tevreden over deze nieuwe opzet. Op hun initiatief zijn er veranderingen doorgevoerd om de schoolreis leuker, veiliger en beter te maken. Voortaan gaat de hele scholengemeenschap eens in de vier jaar groots op schoolreis, gewoon omdat dat zo gezellig is. Veel ouders van OBS Overvecht bewaren goede herinneringen aan hun eigen schoolreizen van vroeger. Met zijn allen in de bus, naar een pretpark. Gewoon voor het plezier en voor de gezelligheid en het liefst in mei, als het lekker weer is en het schooljaar bijna afgelopen is.

Veel aandacht voor de begeleiding

Samen met de ouders is gewerkt aan de kwaliteit en de veiligheid van zo’n pretparkschoolreis, die nu eenmaal stevige eisen stelt aan de begeleiding. Er gaat heel wat vooraf aan deze grote schoolreis, qua voorbereiding van de begeleiders. Nelleke Brouwer: "We hebben een profiel opgesteld van de begeleider die past bij zo’n schoolreis. Ieder kind krijgt een badge met hun naam en andere belangrijke gegevens. Samen met de ouders hebben we een draaiboek gemaakt voor de schoolreis en ook workshops gegeven. Tijdens de workshop ontmoeten alle begeleiders elkaar en worden ze geïnformeerd over het programma en hun rol en hun groepje.’’

De kinderen vonden het in ieder geval prachtig op deze manier. Zoals Lina (groep 7) vrijdag na afloop riep: "Juf, het was de leukste schoolreis van alle scholen!"

Tekst en foto: OBS Overvecht

Link naar dit artikel 

 

Familiefestival Kermis de Klop in Overvecht 4 en 5 juni

kermisdeklopOp 1e en 2e Pinksterdag (4 en 5 juni) organiseert Fort aan de Klop in Utrecht het nieuwe familiefestival 'Kermis de Klop'. Het nieuwe evenement is de opvolger van het succesvolle Kinderkunst Theaterfestival dat zeven jaar lang plaatsvond op het fort.

Kermis de Klop blíjft natuurlijk een kinderfeest vol theater, muziek en workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance met 'festivalfood' en live muziek in de avonduren. Op beide dagen is het festival van 11.00 tot 22.00 uur open. Toegang is gratis.

De sfeer van een oude dorpskermis

Het Fort wordt tijdens de Pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods worden creatieve kinderworkshops georganiseerd. Buiten kunnen kinderen zich uitleven met het bouwen van hutten in het 'timmerdorp' en spelletjes spelen bij Circus Snor. Grote tenten, een buitenbar, rollende keukens, buitentheater en een zweefmolen maken het plaatje compleet. Zondagavond treedt de Mexicaanse Mariachi-band Caramba van Joris Linssen op en ook op maandagavond zal er live muziek zijn.

Make a Wish Nederland

Kermis de Klop wordt, net als het Kinderkunst Theaterfestival, georganiseerd in samenwerking met Make-a-Wish Nederland. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar Make-A-Wish® Nederland, voorheen Doe een Wens Stichting Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten vinden overdag van 11.00 tot 17.00 uur plaats.

Kermis de Klop: zondag 4 juni en maandag 5 juni op Fort aan de Klop in Overvecht. Festival is open van 11.00 tot 22.00 uur, met kinderactiviteiten tot 17.00 uur. Toegang is gratis. 

Meer informatie lees je op de speciale website kermisdeklop.nl

Tekst: Fort aan de Klop

Link naar dit artikel

Vluchtelingen leren Nederlands door samen met wijkbewoners te zingen

flyer zingen in zimihc clean 300Op zondag 21 mei zijn alle bewoners van Overvecht van harte uitgenodigd bij "Zingen in ZIMIHC". Echt Overvecht, Stut theater, The Social Firm en ZIMIHC theater Stefanus organiseren samen dit evenement.

Inspiratie voor dit project kwam uit een filmpje van Paradiso in Amsterdam. Hierin zongen mensen uit verschillende landen samen onder de noemer "Zing Nederlands met me". Het StutKoor zal de Overvechtse editie begeleiden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Dus kom vooral gezellig meezingen! 

Samen zingen brengt bewoners samen

In 2016 zijn er veel discussies geweest over de komst van een vluchtelingenopvang in Overvecht. Bewoners voelden zich niet gehoord en waren bang. Initiatiefnemer Kyra Kasel van Stut Theater:

"Om deze angst weg te nemen vinden wij het belangrijk om nieuwe en oude bewoners bij elkaar te brengen. Vertrouwdheid tussen deze twee groepen zorgt voor een meer leefbare wijk en een gemoedelijker leefklimaat. We willen graag bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom nieuwkomers in de wijk. Daarnaast is de Nederlandse taal een moeilijke taal om machtig te worden. Door een culturele activiteit stimuleren we niet alleen ontmoeting, maar ook het leren van de Nederlandse taal."

Het StutKoor verzorgt onder leiding van dirigent Bam Commijs en zangcoach Iris Mooij een programma van ongeveer 60 minuten. Verschillende bekende Nederlandstalige nummers komen langs. Vanaf 14.00 uur is de inloop met koffie, thee en iets lekkers. Tussen 14.30 en 15.30 uur barst het gezang los: meezingen wordt van harte aanbevolen!

Info:

Datum/tijd: zondag 21 mei van 14.30 tot 15.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht
Toegang is gratis
Meer informatie over de locatie

Link naar dit artikel  

Inloopavond op dinsdag 18 april over de rioolwaterzuivering in Overvecht

rioolwaterzuivering overvechtHoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert samen met de bouwcombinatie Heijmans/GMB een inloopavond over de rioolwaterzuivering in Utrecht Overvecht. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op dinsdagavond 18 april in het Vechthuis (Jagerskade 13 in Utrecht).

Je kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen om informatiepanelen te bekijken, met een 3D-bril over de nieuwe zuivering te lopen, in gesprek te gaan met medewerkers en specialisten of om vragen te stellen aan de onafhankelijk deskundige van Bouwrisk. Doel van de avond is buurtbewoners te laten zien wat er allemaal al gedaan is en wat er nog gaat gebeuren tot de nieuwe zuivering klaar is. De avond is informeel. Er is volop ruimte voor vragen en het uiten van eventuele zorgen.

Om 19.45 uur heet de verantwoordelijk bestuurder, Bert de Groot, iedereen welkom. Mensen kunnen de gehele avond binnenlopen. Kun je niet aanwezig zijn, of wil je informatie online nalezen? Surf dan naar de website over de rioolwaterzuivering Utrecht of kijk op Facebook

Link naar dit artikel

Back to top