Fietslessen voor volwassenen weer op grote schaal van start

Foto: Stijn Decorte / Harten voor SportDe winterstop is weer voorbij en dus is het tijd om te starten met nieuwe fietscursussen voor volwassenen bij Harten voor Sport, vanaf dinsdag 7 maart. Op maar liefst veertien locaties in de stad leren de deelneemsters fietsen en hoe je veilig door het drukke Utrechtse verkeer rijdt. De vraag naar deze fietslessen is onverminderd groot.

De cursus bestaat uit een reeks van tien lessen waarin fietsvaardigheden en verkeersregels worden geoefend. Instromen is mogelijk mits er plek is. Wanneer je niet direct kunt deelnemen kun je je inschrijven op een wachtlijst. Een eigen fiets is niet nodig; er zijn lesfietsen. De fietslessen worden begeleid door geschoolde en vrijwillige fietsdocenten.

Fietsdocent worden?

Om aan de grote vraag naar fietslessen voor volwassenen te kunnen voldoen, is Harten voor Sport op zoek naar enthousiaste fietsdocenten. Heb jij twee uurtjes per week de tijd om mede-Utrechters te helpen? De fietslessen starten in diverse wijken, er is dus altijd wel een groep bij jou in de buurt!

Deelnemen aan de fietslessen of aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Dennis Schoonhoven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer weten? Zie alle info op bij Harten voor Sport

Link naar dit artikel 

 

Cultuurplatform Overvecht: manifestatie King for a Day op 7 maart

manifestatie cultuurplatform bij plan einsteinCulturele activiteiten in de wijk een podium geven, mensen verbinden met kunst en cultuur... Het is hoog tijd om cultureel Overvecht goed op de kaart te zetten. Dat vinden de initiatiefnemers van het nieuwe Cultuurplatform Overvecht, dat 'elkaar leren verstaan' als thema heeft.

Idealen projecteren met het Light-Up Collective

Het platform stelt zich dinsdag 7 maart op een bijzondere manier voor. Op het gebouw van Plan Einstein worden ‘zinnen met licht geschreven’. Nieuwe en bestaande buren, zoals de jongeren van Plan Einstein, vluchtelingen en deelnemers van De Dreef spreken hun idealen voor de wereld uit. En terwijl ze spreken, verschijnen hun idealen groots en als kleurige lichtstralen op de muren (met dank aan het Light-Up Collective en Gedachtenlezen). Het thema voor deze avond is: 'King for a Day'.

Koning voor één dag: Wat geef jij mensen mee?

Wat zou jij op het programma zetten als je dit land zou besturen? Wat geef je mensen mee? Wat moet anders en wat blijft hetzelfde. Voor wie nieuwsgierig is naar deze 'verlichte zinnen’: Kom langs vanaf 20.00 uur op het plein van De Dreef op dinsdag 7 maart 2017.

Meer weten? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Barbara del Court König).
Locatie en tijd: Gebouw Plan Einstein, Schooneggedreef 217, dinsdag 7 maart om 20.00 uur.

Link naar dit artikel 

 

 

Mini Matthäus concert in de Onderwegkerk Blauwkapel 11 maart

krokussen (bron: Mini Mattheus)Voor het eerst in het mooie onderwegkerkje van Blauwkapel in Overvecht: De Mini Matthäus, Bach's Matthäus Passion in een intieme versie van anderhalf uur. Dat is vrij kort voor dit beroemde stuk, maar het heeft wel alle donder en bliksem, het 'Erbarme dich' en het mooie slotkoor. Kom je ook dit prachtige stuk meebeleven?

Iedereen is van harte welkom in de Onderwegkerk Blauwkapel op 11 maart 2017 om 20.00 uur. Toegang kost €17,50.

Wat is de Mini Matthäus?

Het is Bach’s geliefde Matthäus Passion, maar dan de helft korter. De mini-versie duurt anderhalf uur, onderbroken door een pauze. Alle klassiekers zitten er natuurlijk in. De Mini Matthäus is voor iedereen die minder tijd of zin heeft in de lange versie, of het om allerlei redenen niet fijn vindt om zo lang te moeten zitten. De Mini Matthäus is voor iedereen en voor wie misschien voor het eerst kennis wil maken met Bach's Matthäus Passion.

De Mini Matthäus wordt uitgevoerd door negen zangers, met pianobegeleiding. Het bijzondere is dat de solisten ook de koorpartijen zingen. Door de kleine opzet hoor je ook goed hoe de afzonderlijke stemmen met elkaar harmoniëren of juist tegen elkaar zingen. De Mini Matthäus is een initiatief van Henk Westland (artistieke leiding) en Mirjam Bosgraaf (productionele leiding).

Informatie

Datum/tijd: zaterdag 11 maart om 20.00 uur (kerk open v.a. 19.30 uur)
Waar: Onderwegkerk Blauwkapel, Kapeldwarsweg 21 in Utrecht
Toegang: €17.50 (te betalen bij de ingang; let op: geen pin)
Reserveren kan via deze pagina of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bron: minimatthaus.nl

Link naar dit artikel 

Cursus geld en milieu besparen in Buurtcentrum de Boog

milieucoach milieucentrumutrecht 250x300Hoor je wel eens iets over energiebesparing, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wil je een beter milieu voor je kinderen? Ben je dat zwerfafval ook zo zat? Vanaf 6 maart is er een gratis cursus in Buurtcentrum de Boog.

Milieucentrum Utrecht biedt een cursus aan waar je leert hoe je eenvoudig het milieu bespaart en daarbij een hoop geld kunt uitsparen. De eerste bijeenkomst is in Buurtcentrum de Boog op maandag 6 maart. Deze tips kun je zelf eenvoudig toepassen en aan vrienden, familie of bekenden doorgeven. Je helpt milieu, je portemonnaie en je vrienden. Lijkt het je wat het nuttige met het voordelige te combineren? Doe dan mee!

Wat krijg je?

Je krijgt een gratis cursus van drie avonden, waarin je alles leert over het hoe en waarom van duurzamer leven: praktische tips voor besparen op energie, bewuster eten en boodschappen doen, en slimmer omgaan met afval. En je leert tips en tricks om dit op een leuke manier aan anderen over te brengen. Als je de drie avonden hebt gevolgd dan ontvang je ook een certificaat, waarmee je kunt laten zien dat je de cursus met succes doorlopen hebt. 

Wil je je kennis doorgeven?

Misschien vind je het wel leuk, om deze kennis aan anderen door te geven. Neem dan contact op met Milieucentrum Utrecht. Zij bieden namelijk de mogelijkheid om samen één of meer bijeenkomsten te organiseren over milieu en geld besparen. 

Praktische informatie

Wat: Cursus Geld en Milieu besparen
Waar: Buurtcentrum de Boog, Gambiadreef 60 te Utrecht
Tijdstip: maandagavonden 6, 13 en 20 maart, van 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.
Meer info of aanmelden: bel 030-2367240 of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (doe het snel, want er is plek voor slechts 20 mensen)

Bron/tekst: Milieucentrum Utrecht

Link naar dit artikel 

 

Utrechters hun stem laten horen: 40 jaar Stut Theater

stut netevenanders smallStut Theater bestaat al sinds 1977 en is altijd een bijzonder gezelschap geweest. Stut geeft mensen, die niet altijd gehoord worden in onze samenleving, een stem. Vrijdag 17 maart begint het Net even Anders festival. Daarmee viert Stut 40 jaar aan bijzondere voorstellingen.

Donna Risa, regisseur en artistiek leider bij Stut, legt aan In de buurt uit hoe het theater is ontstaan: "In 1977 was er een huurverhoging op komst in de Utrechtse volkswijk Pijlsweerd. De buurtbewoners wilden graag de barricade op tegen de huurverhoging, maar wisten niet goed hoe. Ze hebben toen aangeklopt bij een studentenhuis in de buurt waar studenten van de HKU woonden."

Donna vertelt dat de studenten al snel op het idee kwamen om de bewoners zélf de voorstelling te laten spelen. Deze nieuwe manier van een verhaal vertellen was de start van Stut.

Net even Anders festival vanaf 17 maart

In maart begint het Net Even Anders festival om 40 jaar Stut te vieren. Het festival duurt tien dagen en zit vol met mensen die hun persoonlijke verhaal met jou willen delen; mensen in alle soorten en maten, van alle leeftijden en uit alle hoeken van de samenleving. Zij laten hun verhalen, culturen en gebruiken zien.

Er zijn voorstellingen gemaakt door jongeren, levensverhalen van 80-plussers uit Overvecht, muziek van het Braziliaanse Carroça de Mamulengos, het theatergezelschap Cornerstone uit Los Angeles, jong talent op het podium tijdens U-Nite, verhalen van vluchtelingen, de voorstelling 'Een tipje van de sluier' van/over Turkse vrouwen, en nog veel meer. En dat midden in de wijk Overvecht, midden in de samenleving.

Informatie:

Het Net even Anders festival is van 17 t/m 26 maart (donderdag 16 maart is er een besloten programma)
Elke activiteit (maaltijden, workshops, presentaties, voorstellingen): €6,-
Strippenkaart voor drie activiteiten: €15,-
Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 2311801 (ma. t/m do. tussen 10 en 16u).
Bekijk het hele programma in deze PDF. Bezoek Stut Theater voor meer info.

Appeltaartconcert ‘Voor een Arabische prinses’ vrijdag 17 februari

appeltaartconcert januari2017 smallDeze maand spelen de muzikanten van het Nederlands Philharmonisch Orkest 'Arabische' muziek tijdens het appeltaartconcert. Samen met de Palestijnse ud speler Nizar Rohana en de rietfluitiste Marianne Noordink brengen ze een wonderlijk programma met toegankelijke muziek.

Egyptische feestmuziek klinkt eigenlijk gewoon als feestmuziek. Rimski-Korsakov schreef nep-Arabische muziek over het verhaal van Sheherazade: zolang de Arabische prinses Sheherazade spannende verhalen bleef vertellen, werd ze niet gedood door de sultan. Wijnand van Klaveren 'ver-Arabiseerde' de compositie op ondoorgrondelijke wijze. Als vrolijke afwisseling speelt het orkest ‘Blaadjes van een Album’ voor altviool en cello van de jonge componist Joey Roukens (wereldpremière).

Vanwege het laagdrempelige programma is er weer extra taart besteld. Dus neem buren, vrienden en familie mee! Om 10.10 uur is er een concert-inleiding; om 10.30 begint het concert. In de pauze is er - natuurlijk - appeltaart.

Informatie:

Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht.
Wanneer: vrijdag 17 februari 2017; Voorprogramma om 10.10 uur, aanvang concert om 10.30 uur.
Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Meer info: appeltaartconcerten.nl

Link naar dit artikel 

 

Back to top