Voortaan een echte schoolreis voor kinderen van OBS Overvecht

Schoolreis van OBS Overvecht mei 2017Bussen, opgewonden kinderen en blije ouders. Vrijdag 19 mei gingen alle kinderen van de OBS Overvecht basisscholen tegelijk op een grote schoolreis. Het ging net als vroeger naar een pretpark, op verzoek van de ouders.

"De mooiste dag van mijn leven"

's Morgens vroeg vertrokken van alle vier locaties van OBS Overvecht grote bussen met kinderen en begeleiders naar speeltuin en pretpark. De jongsten van groep één tot en met vier naar de Julianatoren; kinderen uit groep vijf tot en met acht naar De Efteling. Directeur Nelleke Brouwer: "Er is geen onvertogen woord gevallen. De dag was een groot succes!" De kinderen zijn het zeker met haar eens. Amine (groep 5): "Ik had de tijd van mijn leven toen ik in de Efteling was!" Ali (groep 7) zucht: "Dit was de leukste dag van mijn leven."

De ouders van OBS Overvecht zijn erg tevreden over deze nieuwe opzet. Op hun initiatief zijn er veranderingen doorgevoerd om de schoolreis leuker, veiliger en beter te maken. Voortaan gaat de hele scholengemeenschap eens in de vier jaar groots op schoolreis, gewoon omdat dat zo gezellig is. Veel ouders van OBS Overvecht bewaren goede herinneringen aan hun eigen schoolreizen van vroeger. Met zijn allen in de bus, naar een pretpark. Gewoon voor het plezier en voor de gezelligheid en het liefst in mei, als het lekker weer is en het schooljaar bijna afgelopen is.

Veel aandacht voor de begeleiding

Samen met de ouders is gewerkt aan de kwaliteit en de veiligheid van zo’n pretparkschoolreis, die nu eenmaal stevige eisen stelt aan de begeleiding. Er gaat heel wat vooraf aan deze grote schoolreis, qua voorbereiding van de begeleiders. Nelleke Brouwer: "We hebben een profiel opgesteld van de begeleider die past bij zo’n schoolreis. Ieder kind krijgt een badge met hun naam en andere belangrijke gegevens. Samen met de ouders hebben we een draaiboek gemaakt voor de schoolreis en ook workshops gegeven. Tijdens de workshop ontmoeten alle begeleiders elkaar en worden ze geïnformeerd over het programma en hun rol en hun groepje.’’

De kinderen vonden het in ieder geval prachtig op deze manier. Zoals Lina (groep 7) vrijdag na afloop riep: "Juf, het was de leukste schoolreis van alle scholen!"

Tekst en foto: OBS Overvecht

Link naar dit artikel 

 

Familiefestival Kermis de Klop in Overvecht 4 en 5 juni

kermisdeklopOp 1e en 2e Pinksterdag (4 en 5 juni) organiseert Fort aan de Klop in Utrecht het nieuwe familiefestival 'Kermis de Klop'. Het nieuwe evenement is de opvolger van het succesvolle Kinderkunst Theaterfestival dat zeven jaar lang plaatsvond op het fort.

Kermis de Klop blíjft natuurlijk een kinderfeest vol theater, muziek en workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance met 'festivalfood' en live muziek in de avonduren. Op beide dagen is het festival van 11.00 tot 22.00 uur open. Toegang is gratis.

De sfeer van een oude dorpskermis

Het Fort wordt tijdens de Pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods worden creatieve kinderworkshops georganiseerd. Buiten kunnen kinderen zich uitleven met het bouwen van hutten in het 'timmerdorp' en spelletjes spelen bij Circus Snor. Grote tenten, een buitenbar, rollende keukens, buitentheater en een zweefmolen maken het plaatje compleet. Zondagavond treedt de Mexicaanse Mariachi-band Caramba van Joris Linssen op en ook op maandagavond zal er live muziek zijn.

Make a Wish Nederland

Kermis de Klop wordt, net als het Kinderkunst Theaterfestival, georganiseerd in samenwerking met Make-a-Wish Nederland. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar Make-A-Wish® Nederland, voorheen Doe een Wens Stichting Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten vinden overdag van 11.00 tot 17.00 uur plaats.

Kermis de Klop: zondag 4 juni en maandag 5 juni op Fort aan de Klop in Overvecht. Festival is open van 11.00 tot 22.00 uur, met kinderactiviteiten tot 17.00 uur. Toegang is gratis. 

Meer informatie lees je op de speciale website kermisdeklop.nl

Tekst: Fort aan de Klop

Link naar dit artikel

Vluchtelingen leren Nederlands door samen met wijkbewoners te zingen

flyer zingen in zimihc clean 300Op zondag 21 mei zijn alle bewoners van Overvecht van harte uitgenodigd bij "Zingen in ZIMIHC". Echt Overvecht, Stut theater, The Social Firm en ZIMIHC theater Stefanus organiseren samen dit evenement.

Inspiratie voor dit project kwam uit een filmpje van Paradiso in Amsterdam. Hierin zongen mensen uit verschillende landen samen onder de noemer "Zing Nederlands met me". Het StutKoor zal de Overvechtse editie begeleiden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Dus kom vooral gezellig meezingen! 

Samen zingen brengt bewoners samen

In 2016 zijn er veel discussies geweest over de komst van een vluchtelingenopvang in Overvecht. Bewoners voelden zich niet gehoord en waren bang. Initiatiefnemer Kyra Kasel van Stut Theater:

"Om deze angst weg te nemen vinden wij het belangrijk om nieuwe en oude bewoners bij elkaar te brengen. Vertrouwdheid tussen deze twee groepen zorgt voor een meer leefbare wijk en een gemoedelijker leefklimaat. We willen graag bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom nieuwkomers in de wijk. Daarnaast is de Nederlandse taal een moeilijke taal om machtig te worden. Door een culturele activiteit stimuleren we niet alleen ontmoeting, maar ook het leren van de Nederlandse taal."

Het StutKoor verzorgt onder leiding van dirigent Bam Commijs en zangcoach Iris Mooij een programma van ongeveer 60 minuten. Verschillende bekende Nederlandstalige nummers komen langs. Vanaf 14.00 uur is de inloop met koffie, thee en iets lekkers. Tussen 14.30 en 15.30 uur barst het gezang los: meezingen wordt van harte aanbevolen!

Info:

Datum/tijd: zondag 21 mei van 14.30 tot 15.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht
Toegang is gratis
Meer informatie over de locatie

Link naar dit artikel  

Inloopavond op dinsdag 18 april over de rioolwaterzuivering in Overvecht

rioolwaterzuivering overvechtHoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert samen met de bouwcombinatie Heijmans/GMB een inloopavond over de rioolwaterzuivering in Utrecht Overvecht. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op dinsdagavond 18 april in het Vechthuis (Jagerskade 13 in Utrecht).

Je kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen om informatiepanelen te bekijken, met een 3D-bril over de nieuwe zuivering te lopen, in gesprek te gaan met medewerkers en specialisten of om vragen te stellen aan de onafhankelijk deskundige van Bouwrisk. Doel van de avond is buurtbewoners te laten zien wat er allemaal al gedaan is en wat er nog gaat gebeuren tot de nieuwe zuivering klaar is. De avond is informeel. Er is volop ruimte voor vragen en het uiten van eventuele zorgen.

Om 19.45 uur heet de verantwoordelijk bestuurder, Bert de Groot, iedereen welkom. Mensen kunnen de gehele avond binnenlopen. Kun je niet aanwezig zijn, of wil je informatie online nalezen? Surf dan naar de website over de rioolwaterzuivering Utrecht of kijk op Facebook

Link naar dit artikel

Taartenbakwedstrijd: Leerlingen SO Fier kiezen rendiertaart

rendiertaartUTRECHT 19 maart 2017 - Het begon met een geintje en is nu een serieuze jaarlijkse taartenbakwedstrijd geworden. Leerlingen van SO Fier in Utrecht keuren vierentwintig taarten die hun leerkrachten hebben gebakken. Welke is de mooiste? En welke is de lekkerste? Een verslag van Gerry van der Lit.

De leerlingenraad jureert, keurt en proeft. Veertien leerlingen wachten op instructies in het lokaal dat voor vandaag is omgetoverd tot taartenmuseum. "Vandaag hebben jullie een heel belangrijke taak: taart eten!", zegt leerkracht Nancy Zijdenbos. "Je mag de taarten proeven van één tafel. Wat gebeurt er als je álle taarten zou proeven?” Jens: "Dan moet je overgeven en dat is zonde."

Even later klinkt overal 'mmm' en een verrast 'ooohh' als de binnenkant van een chocoladetaart uit pannenkoeken blijkt opgebouwd. Alle gezichten stralen. Het is dan ook wel een heerlijke taak voor een leerlingenraad, maar er wordt wel degelijk serieus gejureerd. Jens keurt: "Deze bananentaart gaat niet winnen, want je kunt net zo goed een zak suikerbanaantjes kopen. Daar smaakt hij naar. En die ziet er zoet uit, maar smaakt heel zuur." Diego: "Deze met snoep van buiten en chocola van binnen, die is het lekkerst. Die gaat winnen denk ik." 

Officiële opening nieuw schoolgebouw KBS Mattheus en OBO de Gagel

kunstwerk school ibisdreef tijdens openingOp vrijdag 17 maart 2017 heeft wethouder Kreijkamp het nieuwe schoolgebouw voor de basisscholen KBS Mattheus en OBO de Gagel geopend. De wethouder van onderwijs deed dit samen met twee leerlingen bij het bijzondere kunstwerk op het schoolplein.

De twee basisscholen van de scholengemeenschap OBS Overvecht delen het gebouw, waar ze op 2 februari naar toe zijn verhuisd. Alle verouderde schoolgebouwen van OBS Overvecht worden vervangen dit jaar, of zijn dat al. 

Energiezuinig gebouw

Het nieuwe schoolgebouw voor de KBS Mattheus en OBO de Gagel is natuurlijk van alle moderne gemakken voorzien. Het gebouw is licht en open, met leerpleinen waar docenten "groepsdoorbroken" kunnen werken. De kleuters zitten in hetzelfde gebouw, er is een gymzaal, twee voorscholen, een ouderlokaal en een ruimte die ook na schooltijd wordt gebruikt voor allerlei activiteiten. Door de kinderen, maar ook door ouders uit de buurt. Het is een energiezuinig gebouw. Er ligt maar liefst 600m2 aan zonnepanelen op het dak en de school is zo gebouwd dat er heel weinig stroom verbruikt wordt.

Bijzonder kunstwerk

De kinderen van OBO De Gagel en de Mattheusschool hebben een bijzondere kunstwerk op hun schoolplein staan. Het kunstwerk verbindt beide basisscholen symbolisch met elkaar. Voor de leerlingen is het geweldig om op te klimmen en te spelen. Het kunstwerk draagt namen van alle leerlingen. Nieuwe leerlingen krijgen een eigen blaadje met hun naam aan de boom. Kinderen die na groep 8 de school verlaten, schroeven dan zelf hun blaadje los.

Zowel de Mattheusschool als OBO De Gagel zijn een Vreedzame School. De nieuwbouw voor OBO De Gagel en de Mattheusschool aan de Ibisdreef/Nigerdreef maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting waarin de gemeente Utrecht samenwerkt met de schoolbesturen. De scholen hebben lang gewacht op hun nieuwe onderkomen. Beelden en reacties tijdens de opening op 17 maart kun je zien in het item van U in de Wijk.

Link naar dit artikel 

 

Back to top