Bij Jongeren Cultuurspot Overvecht kan en mag alles

logo jongeren cultuurspot overvechtHet Cultuur Platform Overvecht heeft een nieuwe deelnemer. Bij Jongeren Cultuurspot Overvecht kunnen jongeren terecht voor allerlei activiteiten. Workshops, optredens, evenementen... alles mag en kan, als het maar met kunst en cultuur  te maken heeft.

Wat er dan allemaal kan? Denk aan theater, mode, dans, dj's, zang, rap, muziek produceren en opnemen, maar ook aan henna-painting, graffiti, fotografie en vloggen. Misschien heb je alleen een oefenruimte nodig, dat kan ook! Of je hebt zelf een idee voor een (heel andere) workshop, laat het weten.

Als je nog niet weet wat jouw verborgen talenten zijn, kan je daar dus snel achter komen bij Jongeren Cultuurspot Overvecht. Maar ook als je het al wél weet: Kom langs, blijf oefenen en wie weet sta jij gauw op een podium!

Momenteel zijn er iedere donderdag de volgende workshops:

DJ LES: 16.00 tot 19.00 uur
RAP: 17.00 tot 18.30 uur
AFRO DANCE: 17.00 tot 18.30 uur
ZANG: 17.30 tot 18.30 uur

ikram jongerencultuurspot overvecht 300Zou je willen deelnemen aan een workshop, of heb jij zelf een leuk idee voor een workshop?

Voor vragen of meer info kan je mailen naar cultuurcoach Ikram el Farissi via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of whatsapp haar via 06 383 19 075.
Je kan ook spontaan langskomen: De Dreef, Schooneggendreef 27c, 3562 GG in Utrecht.
Op Facebook vind je Jongeren Cultuurspot Overvecht hier.
Zie ook de webpagina van Jongeren Cultuurspot Overvecht.

Link naar dit bericht  

 

Schimmentheater en de voorstelling Raaf op Reis bij Burezina

Schimmentheater bij Burezina: De Bremer Stadsmuzikanten (gebroeders Grimm)Deze maand zijn er twee bijzondere theatervoorstellingen voor kinderen te zien bij Burezina. Op maandag 16 oktober treedt theatergroep 'Licht in het donker' op met het verhaal 'De Bremer Stadsmuzikanten'. En op vrijdag 20 oktober komt Raaf - bekend van het tv programma 'Huisje, boompje, beestje' - op bezoek.

Schimmentheater: De Bremer Stadsmuzikanten

Theatergroep ‘Licht in het donker’ speelt 16 oktober een prachtige schimmenvoorstelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De voorstelling is een poppentheater. Zwarte figuurtjes van karton bewegen voor een felle lamp, die deze 'schaduwpoppen' op een wit scherm projecteert. Met de live muziek erbij is dit echt een bijzondere belevenis. Maandag 16 oktober zijn er voorstellingen om 10.30 uur en 14.00 uur.

Het verhaal 'De Bremer Stadsmuzikanten is een oud sprookje, geschreven door de bekende gebroeders Grimm. Een ezel, een hond, een kat en een haan zijn alle vier verstoten door hun baasjes. De ezel komt op het idee om naar Bremen te trekken om daar stadsmuzikant te worden. Na de voorstelling is er een workshop voor kinderen. Ze mogen zelf een dier uitsnijden en er mee spelen in het echte theater. 

Martin Soeters speelt 'Raaf op reis'

Voorstelling Raaf op ReisEn er is nog meer kindertheater bij Burezina deze maand. Op vrijdag 20 oktober komt Martin Soeters de voorstelling 'Raaf op Reis' spelen. Raaf is bekend van NTR televisie (al 13 jaar te zien). Ook deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

Raaf gaat op reis met een magische schelp. Maar hij gaat niet alleen. Mip, het hulpje van de tovenaar gaat ook mee, en dat vindt Raaf maar niks. Hoe verder ze komen, hoe meer ze ontdekken dat ze samen meer kunnen dan alleen. Vóór de voorstelling komt Martin langs om samen met de kinderen bij Burezina onderdelen van het decor te maken (zoals een trein, een boot, bomen, enz.). 

Info (beide voorstellingen):

Wanneer: 16 oktober om 10.30 & 14.00 uur (Schimmentheater); 20 oktober om 14.00 uur (Raaf). 
Waar: Burezina, Jeanne d‘Arcdreef 1 in Overvecht. 
Entree: €0,50. Reserveren kan via tel. 06 57 68 91 05 óf tijdens de inloopuren van het Burezinacafé. Geschikt voor kinderen van 6 - 12 jaar

Link naar dit artikel 

Oogstfeesten in Overvecht zondag 24 september en 1 oktober

oogstfeest 2017 flyer small300Van zondag 24 september tot en met zondag 1 oktober viert Utrecht Natuurlijk het Oogstfeest! Dat doen ze samen met alle Utrechters.

Maandenlang is door jong en oud met veel plezier op de tuinen van Utrecht Natuurlijk gezaaid, gewied en geoogst, natuurlijk ook in Stadstuin Klopvaart en Gagelsteede in Overvecht. Helaas komt het eind van het tuinseizoen in zicht. Maar niet voordat het is afgesloten met prachtige Oogstfeesten.

Stadstuin Klopvaart zondag 24 september

Kom op zondag 24 september tussen 13.00 en 16.30 uur naar het oogstfeest in de prachtige tuin van Utrecht Natuurlijk aan de rand van Overvecht. Bak een pizza in de leemoven, raad het gewicht van de pompoen, doe mee aan de natuurspeurtocht en loop over de oogstmarkt. Meer info vind je hier.

Gagelsteede in Overvecht zondag 1 oktober

Vier samen de oogst op Gagelsteede op zondag 1 oktober tussen 13.00 en 16.30 uur. Je kunt je eigen gezonde groentespaghetti maken, het gewicht van een schaap raden (en winnen)... Of kom kijken naar de mandenvlechter, spinster en leer de trucs van het breien. Meer info vind je hier

Alle Oogstfeest activiteiten in Utrecht zijn te vinden in het activiteitenoverzicht op de website van Utrecht Natuurlijk.

Link naar dit artikel 

 

Zaterdag 16 september Sociale Buurtmarkt op het plein van De Dreef

sociale buurtmarktOp 16 september tovert The Social Collective het plein van De Dreef om tot de Sociale Buurtmarkt, samen met tientallen bewoners, organisaties en initiatieven. Dus trommel al je buren op en kom gezellig langs! Echt Overvecht is er natuurlijk ook bij. 

Tussen 14.00 en 17.00 uur staat het plein vol met een rommelmarkt, kramen waar allerlei (zelfgemaakte) spulletjes worden verkocht en krijgen initiatieven en organisaties de kans om zichzelf te presenteren. Daarnaast zijn er tientallen (kinder) activiteiten, muziek- en dansoptredens.  Bijkomen en wat kletsen kan op een terras onder het genot van een kop koffie of één van de lekkere hapjes uit de wijk. De toegang is gratis. 

Hou de Facebookpagina van De Sociale Buurtmarkt in de gaten voor meer nieuws over het programma.

Meedoen en meer informatie

Wil je meedenken, meehelpen of zelf een kraampje huren? Dat kan! Meld je aan via dit invulformulier of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom eigenlijk een Sociale Buurtmarkt? Als je daar meer over wilt weten, kijk dan op de website van The Social Collective.

De Sociale Buurtmarkt vindt plaats in Overvecht, op het plein van De Dreef (Schooneggendreef, Utrecht), zaterdag 16 september van 14.00 tot 17.00 uur. 

Link naar dit artikel 

 

Derde Voorleesfestival Overvecht zondagmiddag 2 juli in Park de Gagel

voorleesfestival 2017 bannerPark de Gagel in Overvecht verandert op zondagmiddag 2 juli in een festivalterrein waar lezen centraal staat. Voor het derde jaar op rij organiseren samenwerkende partijen in de wijk het Voorleesfestival. Dit festival brengt taal en lezen op een positieve manier onder de aandacht te brengen in een wijk waar taalachterstand voorkomt. 

Lezen is leuk

Het lezen van kinderboeken is leuk en leerzaam en heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Deze gedachte staat centraal tijdens het Voorleesfestival op zondag 2 juli. Op tientallen kleedjes lezen enthousiaste vrijwilligers uit de wijk verhalen voor aan kinderen. Op één van de kleedjes leest wijkwethouder Jeroen Kreijkamp voor, samen met zijn zoontje. Er zijn kleedjes voor baby’s, peuters en kinderen uit onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Er is voor elk wat wils! 

Boekenfeest

De middag start om 13.00 uur met muziek van de band Frets! (die waren er vorig jaar ook met een geweldige act; bekijk alvast het nummer Vriendschap op YouTube). Hierna is het podium aan de bekende kinderboekenschrijfster Marieke Blaauw die voorleest uit ‘Wie Doet Dat Toch’ (bekijk een klein voorproefje). Terwijl de kinderen naar verhalen luisteren, hebben ouders de kans rond te neuzen op de taalmarkt. Hier vind je informatie over cursussen, trainingen en andere activiteiten in Overvecht die te maken hebben met taalontwikkeling.

Mooie prijzen

De dag eindigt met een feestelijke afsluiting. Kinderen die aan alle voorleesrondes hebben meegedaan, maken kans op een prijs, die wijkwethouder Jeroen Kreijkamp zal uitreiken. De dag wordt georganiseerd op initiatief van Wijkbureau Overvecht en in samenwerking met tientallen organisaties en vrijwilligers uit de wijk.

Meedoen als voorlezer? 

Wil je meehelpen als voorleesvrijwilliger? Dat kan. Meld je snel aan als voorlezer bij Sofia via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor boeken wordt gezorgd; eigen kleedje meenemen is wel handig. 

voorleesfestival banner small

Datum: zondag 2 juli
Tijd: 13.00 tot 15.30 uur
Locatie: Park de Gagel in Utrecht Overvecht, op de heuvel achter stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7)
Foto in dit artikel: Ebru Aydin
Meer info: Voorlees Festival Overvecht op Facebook

Link naar dit artikel 

 

Midzomerconcert in Stadstuin de Klopvaart zaterdag 17 juni

Natuurtuin Klopvaart 300Muziek in de mooie stadstuin in Overvecht Noord, lekker luieren op het gras op een (hopelijk) prachtige midzomermiddag. Bewoners van de Klopvaartbuurt organiseren deze zaterdag samen met Stadstuin Klopvaart van Utrecht Natuurlijk een middag vol muziek.

Er zijn optredens van Reminiscing (een mix van 'groovy poppy tunes met een vleugje jazz') en de Klooster Big Band (jazz, latin, fusion en rock). En er is meer. In de pauze nemen bewoners van Careyn Rosendael hun nieuwe 'Exotische Tuin' officieel in gebruik. Om de middag compleet te maken, is Resto van Harte aanwezig voor heerlijke hapjes en drankjes. Ben je nog nooit in de Stadstuin Klopvaart geweest? Dan is dit een goede gelegenheid om eens te komen kijken! 

Utrechtse Waterweek 11 t/m 18 juni

Vanwege de Utrechtse Waterweek van Utrecht Natuurlijk kunnen kinderen meebouwen aan een heus waterorgel. De Waterweek is van zondag 11 t/m zondag 18 juni. De week zit boordevol leuke wateractiviteiten. Utrecht Natuurlijk nodigt je uit om je mooiste foto over de Waterweek in te sturen voor de Waterweekfotowedstrijd! De mooiste foto’s krijgen een plekje in de Waterweekexpositie en de winnaars ontvangen een spetterende prijs. Dus zoek een leuke activiteit uit en maak je mooiste foto! Op maandag 22 mei a.s. gaat de fotowedstrijd van start. Hou de website van Utrecht Natuurlijk in de gaten voor meer informatie.

--

Datum/tijd: zaterdag 17 juni van 14.30 tot 17.00 uur
Toegang is gratis, iedereen is welkom
Je vindt Stadstuin Klopvaart a/d Vancouverdreef nummer 70.
Info bij Utrecht Natuurlijk
Volg Stadstuin Klopvaart ook op Facebook
Bekijk alle activiteiten in de Waterweek van Utrecht Natuurlijk

Link naar dit artikel 

Back to top