Moestuinen te huur bij Stadstuin Klopvaart: Schrijf je nu in

moestuin klopvaartOp Stadstuin Klopvaart is het heerlijk om gewoon rond te dwalen en te genieten van de stadstuin. Maar wist je dat je zélf een tuintje kunt huren bij Stadstuin Klopvaart? Zo kun je zelf aan de slag in je eigen moestuin. Let op: Er zijn maar een beperkt aantal tuinen beschikbaar. Wacht dus niet te lang, op=op!

Vrijetijd Kindertuin en Seizoenstuin

Vanaf woensdag 14 februari kan iedereen een moestuintje reserveren op deze prachtige stadstuin. Daarmee kun je dit tuinseizoen je eigen heerlijke groenten en kruiden verbouwen. De moestuinen zijn er in verschillende maten. De Vrijetijd Kindertuin is 8 m2, een kleine moestuin om fijn aan de slag te gaan met je (klein)kinderen. Een tuinseizoen lang huren kost € 25,- plus € 20,- borg voor twee sleutels. Meer informatie en een inschrijfformulier vind je hier.

Heb je grotere plannen? Dan is er de Seizoenstuin van circa 20 m2. Dit is voor mensen met al wat meer ervaring. Het hele tuinseizoen ga je aan de slag voor € 50,- plus € 20,- borg voor twee sleutels. Meer informatie en een inschrijfformulier vind je hier.

Sleuteluitgifte en verdeling van de tuinen is gepland op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer weten? Bezoek dan de website van Stadstuin Klopvaart.

Link naar dit artikel 

 

Fietslessen voor volwassenen starten weer in Overvecht

Fietslessen voor volwassenen door De FietsmeestersOp maandag 5 maart starten de populaire fietslessen voor volwassenen weer bij De Fietsmeesters. Er zijn meerdere cursussen en meerdere locaties in Overvecht. Handig voor wie nog niet kan fietsen en straks graag in het voorjaarszonnetje een tochtje wil maken.

Op twaalf plekken in heel Utrecht leren De Fietsmeesters de deelnemers fietsen en veilig deelnemen aan het verkeer. In Overvecht zijn er onder meer cursussen bij Inaya Zorg op de Ghanadreef, het Doe Mee Centrum (St. Maartendreef), Buurtcentrum de Jager en bij Maximaal Taal op de Kaap Hoorndreef.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur. De lessen worden begeleid door geschoolde, vrijwillige fietsdocenten. Lesfietsen zijn aanwezig op de locaties. Naast de lessen voor volwassenen zijn er op woensdag ook fietslessen voor jonge vluchtelingen van 6 tot 12 jaar oud bij Plan Einstein (AZC).

Meedoen als deelnemer of docent

Wil je deelnemen aan de cursus? Stuur dan snel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan De Fietsmeesters. Misschien wil meedoen als fietsdocent? Dat kan ook. De Fietsmeesters zijn vanwege de grote vraag naar fietslessen alstijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste fietsdocenten. Met twee uurtjes per week maak je een groot verschil! Neem voor informatie contact op met Dennis Schoonhoven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie

Locaties en lesrooster vind je op de website van De Fietsmeesters.

Link naar dit artikel 

 

Bij de Steef bestaat 1 jaar - feest op vrijdag 9 februari

Bij de Steef bestaat 1 jaarBij de Steef! bestaat alweer 1 jaar en dus is het tijd voor een feestje. Kom deze verjaardag vieren op vrijdag 9 februari, tussen 16.00 en 18.00 uur.

'Bij de Steef!' is de culturele en culinaire werk- en ontmoetingsplek in ZIMIHC theater Stefanus, midden in Overvecht. In februari bestaat deze inspirerende plek 1 jaar. Een goeie reden voor een feestje dus, met bubbels, aanstekelijke swing van het gitaarduo Bringing Home the Bacon, een vurige dansshow van Kaouther Belly Dance en lekkernijen uit de keuken van De kokjes!

Je bent welkom om dit feest mee te vieren en samen te proosten op een mooi tweede jaar Bij de Steef!

Wanneer: Vrijdag 9 februari van 16.00 tot 18.00 uur
Waar: Bij de Steef, Braziliëdreef 2 in Overvecht.
Toegang is gratis.

Link naar dit artikel 

Festival Glow in the Park zaterdag 20 januari in het Gagelbos

Glow in the Park 2018, foto: Olivier BeensBen je geweest? Wij en zo'n 1500 andere bezoekers hebben genoten van alle lichtkunst, theater, verhalen, warmte en gezelligheid. De vrijwilligers van IJsclub Siberia en alle meewerkende partners hebben zaterdag 20 januari een prachtig festival neergezet in het Gagelbos.

Glow in the Park, een magische editie 2018

Zaterdagavond 20 januari 2018 organiseerde IJsclub Siberia voor de derde keer Glow in the Park in het Gagelbos. Op deze donkere en koude winteravond zorgde de IJsclub voor een hartverwarmend programma, een sprookjesachtige wandeling van 2,5 km over een speciaal verlicht parcours. Het weer werkte mee (het regende in ieder geval niet hard) en de temperatuur bleef - anders dan vorig jaar - net boven het vriespunt. De tocht voerde weer door het Gagelbos, de Gagelpolder en langs de Gagelplas met unieke lichtkunst, muzikale acts en spelletjes om te doen.

Na afloop kon je je warmen op het gezellige Finish Festival bij de Berenwagen van IJsclub Siberia met oa. lekkere erwtensoep, broodjes worst, friet, poffertjes en drankjes met live muziek, verhalenvertellers, dichters, dansers, vuurspuwers. En natuurlijk in de Iglo Tent dansen in de silent disco.

Bekijk beelden van het festival inclusief reacties in deze reportage van U in de Wijk.

Feestelijke onthulling kunstwerk De Boekboom

Onthulling kunstwerk Boekboom van Yasser BallemansSinterklaas heeft samen met wethouder Kees Diepeveen het kunstwerk 'Boekboom' van Yasser Ballemans onthuld. Zij deden dit op de verjaardag van de goedheiligman, dinsdag 5 december. Het was druk tijdens de onthulling, met enthousiaste kinderen.

Dit prachtige 'open boek' staat op het schoolplein van de Jenaplanschool Cleophas / OBO Spoorzicht op de Teun de Jagerdreef in Overvecht. Yasser liet zich inspireren door stripverhalen van schoolkinderen. Het kunstwerk ziet eruit als een boek zonder letters en verhalen. Het heeft zeven lege pagina's, die samen de Boekboom vormen. De verhalen kunnen de kinderen er zelf bij maken, zo is het idee. Het kunstwerk is ook een uitnodiging aan de wijk om elkaar te ontmoeten. 

Kunstenaar Yasser Ballemans was blij met de onthulling van zijn kunstwerk: "Sohee! Dat was een spectaculaire opening van de boekboom met de goedheiligman en de wethouder van Utrecht." (bron: Instagram van Yasser Ballemans). Het kunstwerk is gemaakt in opdracht van de twee scholen en de gemeente Utrecht. 

Foto's: Puck 't Hart. 

Link naar dit artikel 

Overvecht-Noord aardgasvrij als eerste bestaande Utrechtse wijk

Overvecht Noord aardgasvrij kaartOvervecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse wijk die uiterlijk 2030 aardgasvrij wordt. De gemeente onderzoekt samen met Stedin, woningbouwcorporaties, Eneco, bewonerscollectief Energie-U en bewoners wat dit betekent.

Met de 8.000 woningen in Overvecht-Noord zet Utrecht de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken en daarmee de CO₂-uitstoot terug te dringen. Het terugdringen van de CO₂-uitstoot is een belangrijke klimaatopgave. Het verwarmen van gebouwen en koken met aardgas is één van de veroorzakers van de uitstoot. De komende jaren gaat er veel veranderen in de manier waarop we onze huizen en kantoren verwarmen. Hiervoor zijn flinke aanpassingen nodig.

Meer weten? Kom naar de infobijeenkomsten

Wil je hier meer over wilt weten of betrokken worden bij het vervolg van dit project? Op woensdag 22 november en dinsdag 28 november om 19.30 uur zijn er bewonersavonden bij Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht) voor direct betrokken bewoners. Informatie over deze bijeenkomsten en het vervolg krijg je door dit inschrijfformulier in te vullen. Of stuur een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De twee avonden zijn in eerste instantie bedoeld voor woningeigenaren in Overvecht-Noord (zij hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen). Huurders uit Overvecht Noord worden later betrokken via de woningcorporaties, maar kunnen bij interesse wel naar de twee avonden komen (meld je dan even bij de ingang). De avonden zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor bewoners van buiten Overvecht-Noord of voor andere belangstellenden.

Back to top