Bij de Steef bestaat 1 jaar - feest op vrijdag 9 februari

Bij de Steef bestaat 1 jaarBij de Steef! bestaat alweer 1 jaar en dus is het tijd voor een feestje. Kom deze verjaardag vieren op vrijdag 9 februari, tussen 16.00 en 18.00 uur.

'Bij de Steef!' is de culturele en culinaire werk- en ontmoetingsplek in ZIMIHC theater Stefanus, midden in Overvecht. In februari bestaat deze inspirerende plek 1 jaar. Een goeie reden voor een feestje dus, met bubbels, aanstekelijke swing van het gitaarduo Bringing Home the Bacon, een vurige dansshow van Kaouther Belly Dance en lekkernijen uit de keuken van De kokjes!

Je bent welkom om dit feest mee te vieren en samen te proosten op een mooi tweede jaar Bij de Steef!

Wanneer: Vrijdag 9 februari van 16.00 tot 18.00 uur
Waar: Bij de Steef, Braziliëdreef 2 in Overvecht.
Toegang is gratis.

Link naar dit artikel 

Festival Glow in the Park zaterdag 20 januari in het Gagelbos

Glow in the Park 2018, foto: Olivier BeensBen je geweest? Wij en zo'n 1500 andere bezoekers hebben genoten van alle lichtkunst, theater, verhalen, warmte en gezelligheid. De vrijwilligers van IJsclub Siberia en alle meewerkende partners hebben zaterdag 20 januari een prachtig festival neergezet in het Gagelbos.

Glow in the Park, een magische editie 2018

Zaterdagavond 20 januari 2018 organiseerde IJsclub Siberia voor de derde keer Glow in the Park in het Gagelbos. Op deze donkere en koude winteravond zorgde de IJsclub voor een hartverwarmend programma, een sprookjesachtige wandeling van 2,5 km over een speciaal verlicht parcours. Het weer werkte mee (het regende in ieder geval niet hard) en de temperatuur bleef - anders dan vorig jaar - net boven het vriespunt. De tocht voerde weer door het Gagelbos, de Gagelpolder en langs de Gagelplas met unieke lichtkunst, muzikale acts en spelletjes om te doen.

Na afloop kon je je warmen op het gezellige Finish Festival bij de Berenwagen van IJsclub Siberia met oa. lekkere erwtensoep, broodjes worst, friet, poffertjes en drankjes met live muziek, verhalenvertellers, dichters, dansers, vuurspuwers. En natuurlijk in de Iglo Tent dansen in de silent disco.

Bekijk beelden van het festival inclusief reacties in deze reportage van U in de Wijk.

Feestelijke onthulling kunstwerk De Boekboom

Onthulling kunstwerk Boekboom van Yasser BallemansSinterklaas heeft samen met wethouder Kees Diepeveen het kunstwerk 'Boekboom' van Yasser Ballemans onthuld. Zij deden dit op de verjaardag van de goedheiligman, dinsdag 5 december. Het was druk tijdens de onthulling, met enthousiaste kinderen.

Dit prachtige 'open boek' staat op het schoolplein van de Jenaplanschool Cleophas / OBO Spoorzicht op de Teun de Jagerdreef in Overvecht. Yasser liet zich inspireren door stripverhalen van schoolkinderen. Het kunstwerk ziet eruit als een boek zonder letters en verhalen. Het heeft zeven lege pagina's, die samen de Boekboom vormen. De verhalen kunnen de kinderen er zelf bij maken, zo is het idee. Het kunstwerk is ook een uitnodiging aan de wijk om elkaar te ontmoeten. 

Kunstenaar Yasser Ballemans was blij met de onthulling van zijn kunstwerk: "Sohee! Dat was een spectaculaire opening van de boekboom met de goedheiligman en de wethouder van Utrecht." (bron: Instagram van Yasser Ballemans). Het kunstwerk is gemaakt in opdracht van de twee scholen en de gemeente Utrecht. 

Foto's: Puck 't Hart. 

Link naar dit artikel 

Overvecht-Noord aardgasvrij als eerste bestaande Utrechtse wijk

Overvecht Noord aardgasvrij kaartOvervecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse wijk die uiterlijk 2030 aardgasvrij wordt. De gemeente onderzoekt samen met Stedin, woningbouwcorporaties, Eneco, bewonerscollectief Energie-U en bewoners wat dit betekent.

Met de 8.000 woningen in Overvecht-Noord zet Utrecht de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken en daarmee de CO₂-uitstoot terug te dringen. Het terugdringen van de CO₂-uitstoot is een belangrijke klimaatopgave. Het verwarmen van gebouwen en koken met aardgas is één van de veroorzakers van de uitstoot. De komende jaren gaat er veel veranderen in de manier waarop we onze huizen en kantoren verwarmen. Hiervoor zijn flinke aanpassingen nodig.

Meer weten? Kom naar de infobijeenkomsten

Wil je hier meer over wilt weten of betrokken worden bij het vervolg van dit project? Op woensdag 22 november en dinsdag 28 november om 19.30 uur zijn er bewonersavonden bij Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht) voor direct betrokken bewoners. Informatie over deze bijeenkomsten en het vervolg krijg je door dit inschrijfformulier in te vullen. Of stuur een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De twee avonden zijn in eerste instantie bedoeld voor woningeigenaren in Overvecht-Noord (zij hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen). Huurders uit Overvecht Noord worden later betrokken via de woningcorporaties, maar kunnen bij interesse wel naar de twee avonden komen (meld je dan even bij de ingang). De avonden zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor bewoners van buiten Overvecht-Noord of voor andere belangstellenden.

Aftermovie van festival De Versnellings-4-daagse in Overvecht

versnellings4daagse festivallogoDeze zomer vond de Versnellings-4-daagse plaats in Overvecht. Een bruisend festival waar iedere Overvechter kon ervaren wat de Versnelling van Overvecht precies betekent.

Tussen woensdag 28 juni t/m zondag 2 juli was er een bomvol programma met leuke workshops storytelling en yoga, theatervoorstellingen, sportactiviteiten, informatiemarkten voor werkzoekenden, een streettfoodfestival, allerlei muziekoptredens en een gezellig wijkdiner. Op vrijdag 30 juni vond het Ruig030 skate/muziekfestival plaats in Park Ruigenhoek, op zondag 2 juli het jaarlijkse Voorleesfestival in Park de Gagel.

De Versnelling

Met de Versnelling van Overvecht werkt de gemeente Utrecht samen met allerlei organisaties en initiatieven aan een gezonde wijk, waar veiligheid, burgerkracht en samenwerking centraal straan. De gemeente investeert extra geld in werk en ondernemerschap, talentontwikkeling van jongeren en in de gezondheid en veiligheid van Overvechters. Dit alles vanuit de gedachte: Overvecht maken we samen!

Bekijk de aftermovie:

Het hele programma van de Versnellings-4-daagse konden Overvechters lezen in de festivalkrant.

Link naar dit artikel

Leerlingen Weekendschool Utrecht krijgen gastles over de wijk Overvecht

Watertoren met glijbaan uit Masterclass Overvecht door Simon de WildeWat zou jij doen als je een dag burgemeester van Overvecht kon zijn? Deze vraag stelde Overvechter Simon de Wilde aan de leerlingen van de IMC Weekendschool in Utrecht.

In de Masterclass Overvecht op zondag 29 oktober draaide het om kennis over je eigen wijk. Het is immers belangrijk om te weten over de wijk waar je woont. Alleen zo kun je trots zijn op je eigen wijk. Want niet elke wijk of buurt heeft een watertoren, laat staan een lange glijbaan naar het station!

Quiz: Wat weet jij over je wijk?

Leerlingen speelden eerst in teams een quiz waarbij ze erachter kwamen dat Overvecht een jonge wijk is. Ze leerden dat het zand waarop de wijk is gebouwd uit Maarsseveen komt en de gelijknamige plas oplevert.

Na de quiz gingen de leerlingen op de fiets naar drie locaties in de wijk: station Overvecht, de Watertoren en Fort Blauwkapel. Daar gingen ze op onderzoek uit om vragen te beantwoorden over die typische Overvechtse plekken. Natuurlijk was de glijbaan favoriet. Maar ook Fort Blauwkapel met de meteoriet die daar in de 19e eeuw neerstortte, vonden ze interessant.

Back to top