Evenement De Cultuurproeverij zondagmiddag 24 juni in Overvecht

cultuurproeverij largeStut en ZIMIHC theater Stefanus organiseren samen De Cultuurproeverij, waarbij we culturele en culinaire diversiteit van de wijk Overvecht vieren! 

Een evenement waar je gerechten proeft uit alle windstreken bereid door ondernemers uit Overvecht én proeft aan theater gespeeld door nieuwe en oude Utrechters. De Cultuurproeverij op zondag 24 juni is een dag waar eten en kunst verbinden en nieuwe ontmoetingen in Overvecht ontstaan. 

Lokale cateraars met streetfood uit alle windstreken

Lokale cateraars serveren je streetfood van over de hele wereld. Van India tot Libanon en van Marokko tot Columbia. Van exotische samosa's tot een simpele pizzapunt, er is voor ieder wat wils. Kom relaxen op het terras met een cocktail of een speciaal biertje. 

Binnen en buiten geniet je van verschillende live acts. Ga los bij de DJ booth, swing op funky saxofoonklanken of leun achterover bij een singer/songwriter!

Theatervoorstellingen van STUT

Genoeg gegeten en geluisterd? Loop dan binnen bij de theatervoorstellingen van Stut theater. Koop voor € 2,- een arrangement en zie twee voorstellingen voor de prijs van één. 

--

Wanneer: Zondag 24 juni, tussen 15.00 en 20.00 uur. 
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Overvecht.
Programma: Bekijk hier het hele programma, incl. de lijst met cateraars.
De Cultuurproeverij is het eerste evenement tijdens de Versnellingsweek, 24 t/m 30 juni in Overvecht. 

Link naar dit artikel

 

Crowdfundingmaand bij Stadsboerderij Gagelsteede

koe gagelsteedeStadsboerderij Gagelsteede doet mee aan de Kinderboerderijen Actief Toer, dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen. De maand juni gaat Gagelsteede daarom geld inzamelen. 

Gagelsteede spaart voor allerlei handige middelen voor hun dieren. Die zorgen ervoor dat dieren nog meer hun natuurlijke gedrag laten zien. Bijvoorbeeld door hun eten niet zomaar aan te bieden, maar te verstoppen in een voerbal of een bewegende hooiruif. En katten worden blij van een krabpaal om hun nagels sterk te houden. Het streefbedrag is € 500.

Pannenkoekenactie en Modderdag

Iedereen kan op een leuke manier helpen! Kom op zondag 24 juni (van 14.00 tot 15.00 uur) naar Gagelsteede en koop een lekkere pannenkoek. De opbrengt hiervan gaat naar het spaardoel. Wil je geen pannenkoek maar wel doneren? Kom dan naar de stadsboerderij - bijvoorbeeld voor de Modderdag op vrijdag 29 juni - en stop je donatie in de melkbus in de stal. 

Online doneren kan ook. Ga voor informatie naar de website van Kinderboerderijen Actief en klik op Utrecht, Gagelsteede. 

Of doneer direct via Voorjestadsie. Daar kun je ook zien hoeveel er al is opgehaald! 

Link naar dit artikel 

 

Kinderen en studenten organiseren sport- en speldag voor de buurt

move sportenspeldag sjoelenGroep zes van de Marcusschool uit Overvecht en studenten van de Universiteit Utrecht organiseren op 11 juni een sportieve middag voor bewoners van de omliggende buurt. Stichting Move en de stichting ‘Ik Ben Geweldig’ ondersteunen het evenement.

De sport- en speldag is op maandag 11 juni van 13.00 tot 15.00 op het schoolplein van de Marcusschool. Alle buurtbewoners zijn welkom om het op te komen nemen tegen de sportieve jongens en meisjes van groep zes. 

Kinderen samen met studenten

De Marcusschool doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten. Gedurende een paar maanden hebben ze elkaars leefwereld leren kennen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld een uitstapje gemaakt naar het Utrecht Science Park. Daar zien ze hoe en waar de studenten les krijgen. Ook hebben de kinderen nagedacht over hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hierbij de plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier ontdekken kinderen dat zij de wereld kunnen veranderen.

Een dag voor buurtbewoners

Tijdens een aantal ‘bedenk- en doesessies’ zijn de kinderen samen met de studenten aan de slag gegaan met het voorbereiden van de sport- en speldag. Hier werd al snel duidelijk dat de kinderen zelf erg sportief zijn. Want, zoals een van de kinderen wist te zeggen: "Sport is gezond én goed voor je." Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om samen te doen. Daarom hebben de kinderen gekozen voor een sport- en speldag, zodat buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen. Op de sport- en speldag zijn er activiteiten voor jong  en oud: van blikgooien en sjoelen tot voetballen en verspringen. Tussen het sporten door zijn er gezonde hapjes op te halen bij de gezonde fruitkraam. 

Beleef De Versnellingsweek in Overvecht 24 t/m 30 juni

Versnellingsweekend 2018In de week van zondag 24 juni tot en met zaterdag 30 juni 2018 kun je op veel plekken in Overvecht De Versnelling ervaren, beleven, proeven en meemaken. 

De week begint op zondagmiddag 24 juni met het Streetfood Festival in en rond ZIMIHC theater Stefanus. Iedereen is welkom voor een praatje, een kennismaking en om mee te doen met activiteiten die wijkorganisaties aanbieden.

Wat betekent De Versnelling voor jou?

Weten wat De Versnelling Overvecht voor jou kan betekenen? Kom langs en doe mee. Overvecht maken we samen!

Een greep uit het programma
  • Ontmoet startende ondernemers
  • Wandel mee met de buggybrigade
  • Bezoek het Taalcafé of leer schaken 
  • Ontdek hoe fit je bent, kom sporten en spelen bij IJsclub Siberia en Cruijff Court
  • Vind een baan of opleiding op de banenmarkt 
  • En nog veel meer!

 

Wijkorganisaties doen mee

De volgende organisaties doen mee in het programma van De Versnellingsweek: Gemeente Utrecht, ZIMIHC, Wijk&co, Harten voor Sport, Buurtteam Overvecht, Schaakclub Zuilen en Brede School Overvecht, Spelenderwijs, Taal doet Meer, IJsclub Siberia, U get Together, Power by Peers, DOK030, De Zorgzusters en De Voedseltuin. 

Bekijk het voorlopig programma van De Versnellingsweek 2018

Alles over De Versnelling

Nieuw lid Cultuurplatform Overvecht Isolde Kanikani stelt zich voor

iwi centerHet Cultuurplatform Overvecht (CPO) heeft er een aantal nieuwe leden bij. Een daarvan is Isolde Kanikani. Isolde is de oprichtster van Iwi Center. Iwi Center faciliteert ruimtes voor artiesten en sociale en culturele organisaties in Utrecht. 

Iwi Center

Isolde: "We hebben een groeiend netwerk aan buitengewone locaties. Wij zijn ervoor om deze inspirerende locaties te koppelen aan de juiste persoon. We zijn meer dan een ruimteprovider; we focussen ons op het versterken van de sociale cohesie en de opkomst van nieuwe projecten die de duurzaamheid en het netwerk van onze huurders naar een breder publiek trekken dan alleen Utrecht."

Lijkt het jou interessant om een ruimte te huren of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van het Iwi Center.

Artmuse

artmuseIsolde is samen met Barbara Del Court Konig van AllOne ook iets nieuws begonnen: Artmuse. Artmuse is een samenwerkingsorganisatie die volledig draait om sociale cohesie en kunst. 

Isolde: "We leggen contact, brengen mensen samen, stimuleren de opkomst van nieuwe projecten en houden ons bezig met talentontwikkeling. Door middel van kunst en cultuur vergroten we Utrechts talent en bekijken we wat organisaties en initiatieven voor elkaar kunnen betekenen. Door het gebruik van connecties en goede communicatie geloven wij dat goede projecten onvergetelijk kunnen worden en projectmakers hun dromen waar kunnen maken."

Meer weten over Artmuse? Kijk dan op de Artmuse website

--

Bekijk al het cultuurnieuws van het Cultuurplatform Overvecht

Link naar dit artikel 

 

Gratis seizoensconcert Jermain Bridgewater op station Overvecht

seizoensconcert jermainbridgewater stationovervecht 300

Op zaterdag 26 mei organiseren ZIMIHC theater Stefanus, HIK ontwerp en een groep vrijwilligers een seizoensconcert van Jermain Bridgewater. De locatie is de mooiste van de wijk: Station Overvecht, onder de grote 'Echt Overvecht' boog. 

Jermain Bridgewater trad al vaker op in Overvecht, onder andere bij de Culturele Zondagen en de Sociale Buurtmarkt. Hij combineert hiphop met wereldmuziek als reggae, gnawa, blues en soul. Hij en zijn band staan garant voor een feestelijk optreden met veel variatie en dynamiek. Beter kan je de zomer niet beginnen!

Afro Stars en Coffeemania

Het voorprogramma is ook de moeite waard. Met een gaaf dansoptreden van jonge wijktalenten uit Overvecht, The Afro Stars samen met rapper Jesse. Zij dansen elke donderdag bij Jongeren Cultuurspot Overvecht (in De Dreef). En natuurlijk is Coffeemania erbij voor de heerlijkste taartjes en drankjes. Toegang is zoals alle seizoensconcerten gratis!

Datum/tijd: Zaterdag 26 mei van 14.00 tot 15.00 uur 
Locatie: Station Overvecht (noordzijde)
Toegang is gratis en rolstoelvriendelijk. 

Lees verder voor een voorproefje van Jermain. 

Meer cultuurnieuws van het Cultuur Platform Overvecht

Back to top