Kinderen en studenten organiseren sport- en speldag voor de buurt

move sportenspeldag sjoelenGroep zes van de Marcusschool uit Overvecht en studenten van de Universiteit Utrecht organiseren op 11 juni een sportieve middag voor bewoners van de omliggende buurt. Stichting Move en de stichting ‘Ik Ben Geweldig’ ondersteunen het evenement.

De sport- en speldag is op maandag 11 juni van 13.00 tot 15.00 op het schoolplein van de Marcusschool. Alle buurtbewoners zijn welkom om het op te komen nemen tegen de sportieve jongens en meisjes van groep zes. 

Kinderen samen met studenten

De Marcusschool doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten. Gedurende een paar maanden hebben ze elkaars leefwereld leren kennen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld een uitstapje gemaakt naar het Utrecht Science Park. Daar zien ze hoe en waar de studenten les krijgen. Ook hebben de kinderen nagedacht over hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hierbij de plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier ontdekken kinderen dat zij de wereld kunnen veranderen.

Een dag voor buurtbewoners

Tijdens een aantal ‘bedenk- en doesessies’ zijn de kinderen samen met de studenten aan de slag gegaan met het voorbereiden van de sport- en speldag. Hier werd al snel duidelijk dat de kinderen zelf erg sportief zijn. Want, zoals een van de kinderen wist te zeggen: "Sport is gezond én goed voor je." Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om samen te doen. Daarom hebben de kinderen gekozen voor een sport- en speldag, zodat buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen. Op de sport- en speldag zijn er activiteiten voor jong  en oud: van blikgooien en sjoelen tot voetballen en verspringen. Tussen het sporten door zijn er gezonde hapjes op te halen bij de gezonde fruitkraam. 

Beleef De Versnellingsweek in Overvecht 24 t/m 30 juni

Versnellingsweekend 2018In de week van zondag 24 juni tot en met zaterdag 30 juni 2018 kun je op veel plekken in Overvecht De Versnelling ervaren, beleven, proeven en meemaken. 

De week begint op zondagmiddag 24 juni met het Streetfood Festival in en rond ZIMIHC theater Stefanus. Iedereen is welkom voor een praatje, een kennismaking en om mee te doen met activiteiten die wijkorganisaties aanbieden.

Wat betekent De Versnelling voor jou?

Weten wat De Versnelling Overvecht voor jou kan betekenen? Kom langs en doe mee. Overvecht maken we samen!

Een greep uit het programma
  • Ontmoet startende ondernemers
  • Wandel mee met de buggybrigade
  • Bezoek het Taalcafé of leer schaken 
  • Ontdek hoe fit je bent, kom sporten en spelen bij IJsclub Siberia en Cruijff Court
  • Vind een baan of opleiding op de banenmarkt 
  • En nog veel meer!

 

Wijkorganisaties doen mee

De volgende organisaties doen mee in het programma van De Versnellingsweek: Gemeente Utrecht, ZIMIHC, Wijk&co, Harten voor Sport, Buurtteam Overvecht, Schaakclub Zuilen en Brede School Overvecht, Spelenderwijs, Taal doet Meer, IJsclub Siberia, U get Together, Power by Peers, DOK030, De Zorgzusters en De Voedseltuin. 

Bekijk het voorlopig programma van De Versnellingsweek 2018

Alles over De Versnelling

Nieuw lid Cultuurplatform Overvecht Isolde Kanikani stelt zich voor

iwi centerHet Cultuurplatform Overvecht (CPO) heeft er een aantal nieuwe leden bij. Een daarvan is Isolde Kanikani. Isolde is de oprichtster van Iwi Center. Iwi Center faciliteert ruimtes voor artiesten en sociale en culturele organisaties in Utrecht. 

Iwi Center

Isolde: "We hebben een groeiend netwerk aan buitengewone locaties. Wij zijn ervoor om deze inspirerende locaties te koppelen aan de juiste persoon. We zijn meer dan een ruimteprovider; we focussen ons op het versterken van de sociale cohesie en de opkomst van nieuwe projecten die de duurzaamheid en het netwerk van onze huurders naar een breder publiek trekken dan alleen Utrecht."

Lijkt het jou interessant om een ruimte te huren of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van het Iwi Center.

Artmuse

artmuseIsolde is samen met Barbara Del Court Konig van AllOne ook iets nieuws begonnen: Artmuse. Artmuse is een samenwerkingsorganisatie die volledig draait om sociale cohesie en kunst. 

Isolde: "We leggen contact, brengen mensen samen, stimuleren de opkomst van nieuwe projecten en houden ons bezig met talentontwikkeling. Door middel van kunst en cultuur vergroten we Utrechts talent en bekijken we wat organisaties en initiatieven voor elkaar kunnen betekenen. Door het gebruik van connecties en goede communicatie geloven wij dat goede projecten onvergetelijk kunnen worden en projectmakers hun dromen waar kunnen maken."

Meer weten over Artmuse? Kijk dan op de Artmuse website

--

Bekijk al het cultuurnieuws van het Cultuurplatform Overvecht

Link naar dit artikel 

 

Gratis seizoensconcert Jermain Bridgewater op station Overvecht

seizoensconcert jermainbridgewater stationovervecht 300

Op zaterdag 26 mei organiseren ZIMIHC theater Stefanus, HIK ontwerp en een groep vrijwilligers een seizoensconcert van Jermain Bridgewater. De locatie is de mooiste van de wijk: Station Overvecht, onder de grote 'Echt Overvecht' boog. 

Jermain Bridgewater trad al vaker op in Overvecht, onder andere bij de Culturele Zondagen en de Sociale Buurtmarkt. Hij combineert hiphop met wereldmuziek als reggae, gnawa, blues en soul. Hij en zijn band staan garant voor een feestelijk optreden met veel variatie en dynamiek. Beter kan je de zomer niet beginnen!

Afro Stars en Coffeemania

Het voorprogramma is ook de moeite waard. Met een gaaf dansoptreden van jonge wijktalenten uit Overvecht, The Afro Stars samen met rapper Jesse. Zij dansen elke donderdag bij Jongeren Cultuurspot Overvecht (in De Dreef). En natuurlijk is Coffeemania erbij voor de heerlijkste taartjes en drankjes. Toegang is zoals alle seizoensconcerten gratis!

Datum/tijd: Zaterdag 26 mei van 14.00 tot 15.00 uur 
Locatie: Station Overvecht (noordzijde)
Toegang is gratis en rolstoelvriendelijk. 

Lees verder voor een voorproefje van Jermain. 

Meer cultuurnieuws van het Cultuur Platform Overvecht

Kermis de Klop in Overvecht: kleurrijk familiefestival 1e en 2e Pinksterdag

Festival Kermis de Klop in 2017Er komt weer een prachtig festival aan in onze wijk Overvecht. Tijdens het Pinksterweekend (zondag 20 en maandag 21 mei) organiseert Fort aan de Klop namelijk het familiefestival Kermis de Klop: een feest met theater, muziek, foodtrucks en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance, met festivalfood en live muziek. Op beide dagen is het festival van 10.00 tot 20.00 uur geopend voor het publiek.

Sfeer van een oude dorpskermis

Het groene fort zal tijdens de Pinksterdagen omgetoverd zijn tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods zijn creatieve kinderworkshops en buiten kunnen kinderen zich uitleven in het timmerdorp. Circus Snor komt met een kinderkaravaan vol spelletjes. Er zijn variété-optredens, foodtrucks, er is een nostalgische zweefmolen en natuurlijk livemuziek. Voor de allerkleinsten is er de 'Picnicweide' speelplaats. 

Make-A-Wish Nederland

Fort aan de Klop organiseert dit festival net als vorig jaar in samenwerking met Make-A-Wish. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten gaan naar Make-A-Wish® Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij aan het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten vinden overdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur.

De eerste editie van Kermis de Klop in 2017 trok ruim 10.000 bezoekers in twee dagen. Voor Make-A-Wish werd € 9.300,- opgehaald. 

Documentaire Typisch Overvecht vanaf 7 mei op NPO 2

Rapper Kippie in zijn wijk - Foto: Marjon LukjeIn de nieuwe docuserie Typisch Overvecht portretteert BNNVARA de meest uiteenlopende levens van de inwoners van de Utrechtse wijk Overvecht. Ooit bedacht als ‘tuinstad’ van Utrecht, maar inmiddels een wijk die niet meer alleen bekend staat om die ruimte en het groen.

Overvecht scoort hoog op lijsten met problemen, maar een grote diverse groep inwoners trekt zich het lot van de wijk aan en wil dit veranderen. Mensen die opstaan, die zich om anderen bekommeren, mensen die zichzelf opnieuw uit willen vinden, en bovenal mensen die er iets van maken. Typisch Overvecht toont iedereen; van een oude dame in het ‘rode’ bejaardentehuis over de teloorgang van het socialisme tot rapper Kippie die het helemaal gaat maken.

Portretten van uiteenlopende bewoners

De camera’s van Typisch Overvecht volgen de meest uiteenlopende bewoners van Overvecht. Zo kijken ze mee met Nelleke Wuurman, die enthousiast is over haar wijk, maar zich ook zorgen maakt over alle sociale problemen. Ook volgen ze Monique, die bij haar moeder is blijven wonen. Zij is opgevoed met het idee dat je twee dingen moet kunnen in het leven: klaverjassen en stijldansen. Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk. Hij werkte vroeger in een drukkerij, nu repareert hij fietsen in de Fietsenwerkplaats. Die is gratis voor buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen. En lukt het Danny om zijn vrouw en kinderen uit Eritrea naar Nederland te halen? 

Typisch Overvecht is vanaf maandag 7 mei drie weken lang van maandag tot en met donderdag te zien om 19.15 uur bij BNNVARA op NPO 2. 

Link naar dit artikel 

 

Back to top