Over de brug feest in Speelbos Gagelbos zaterdag 25 augustus

Over de brug feest 2018We vieren het laatste weekend van de zomervakantie met een spetterend feest in Speelbos Gagelbos. Zaterdagmiddag 25 augustus bruist het Gagelbos van de avonturen en feestelijke activiteiten. Het feest is gratis toegankelijk en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. 

Programma vol avontuur

Het programma zit bomvol leuke en uitdagende activiteiten voor jong en oud. Sport mee met Sasha van Atletiekvereniging Phoenix, doe mee met bijlsteelhangen, bak een broodje boven vuur, vang waterbeestjes, ga op avontuur met Professor Loep en de Bende van het bos, bak taartjes en kook moddersoep, maak een pijl en boog, loop over het blotevoetenpad, leef je uit op het survivalparcours... Voor ieder wat leuks! 

Opening kinderroute

Als kers op de taart kun jij een kunstwerk achterlaten voor het Gagelbos. Want de kinderroute door Speelbos Gagelbos wordt geopend, een avontuurlijk pad door de bossen. Vanaf Stadsboerderij Gagelsteede kun je via een gemarkeerde aanlooproute bij het startpunt komen. De kinderroute is een initiatief van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer. Boswachter Tineke en Elja van Utrecht Natuurlijk zullen je helpen om een mooi aandenken voor in het bos te maken. 

Tienjarige Bas bedacht de Talentenweek - 20 t/m 24 augustus in Overvecht

Bas van Ree bedacht de TalentenweekBas van Ree had een droom, voor later als hij groot was: zorgen voor een plek waar mensen helemaal vrij aan hun talenten kunnen werken. Maar waarom wachten tot je groot bent? Nu is er dus de Talentenweek bij De Dreef in Overvecht, van 20 t/m 24 augustus. 

In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus zijn er allerlei workshops en sprekers in de thema’s muziek, koken, techniek, media, sport en theater voor tieners van ca. 10 tot 15 jaar. Waar de jongeren thuis meestal spelen met vrienden uit de buurt of van school, leren ze hier juist ook allerlei mensen kennen uit andere wijken. Samen gaan ze aan de slag met hun talent!

Ontdek jouw speciale talent

De Talentenweek is ideaal om eventuele zomervakantie-verveling tegen te gaan. Maar het gaat natuurlijk om meer. In deze week is er aandacht voor talenten die op school vaak minder aandacht krijgen. Er zijn volop workshops en masterclasses, die gegeven worden door het Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK), Code Cube (maakt kinderen enthousiast voor programmeren) en DOX (hét huis voor podiumtalent in Utrecht). Ook Kees Diepeveen, wijkwethouder van Overvecht en Dwight van de Vijver, ambtenaar van het jaar (tevens rapper) werken mee. Op vrijdag houdt dr. Stefan van der Stigchel van de Universiteit Utrecht een interessante lezing over hoe aandacht werkt.

Wat kun je verwachten?

Er vele manieren om je talent te ontdekken tijdens de Talentenweek. Er zijn workhops in theater, zang, percussie en dans, creatieve workshops schilderen, encaustic (waxen), koken en upcyclen (een soort recyclen). Je kunt ook je talent ontdekken voor het maken van eigen websites, voor journalistiek en het maken van reportages en voor het bedenken van slimme oplossingen voor duurzame energie. 

Gratis cursussen in Overvecht bij Plan Einstein

Logo PlanEinstein GroenBlauw RGBAlvast plannen maken voor ná de zomervakantie? In Plan Einstein kun je verschillende cursussen volgen, bijvoorbeeld om je (zakelijk) Engels te verbeteren. De cursussen zijn gratis en starten weer na de zomer.

Op Plan Einstein bouw je aan je professionele toekomst. Door verschillende cursussen en activiteiten kun je een nieuwe stap in je professionele carrière zetten. De cursussen 'Internationaal ondernemen' en 'Zakelijk Engels' zorgen voor ontwikkeling van vaardigheden die je in je huidige baan kunt inzetten, of die je een nieuwe stap laten maken, overal ter wereld! In het praktijkprogramma leer je ondernemende vaardigheden, bouw je aan je professionele netwerk en wordt je individueel gecoacht.

Plan Einstein biedt vier verschillende programma’s die je tegelijkertijd of apart van elkaar kunt volgen: 

  1. (Zakelijk) Engels
  2. (Internationaal) Ondernemerschap
  3. Praktijkprogramma voor ondernemerschap en werk
  4. ICT & Computer vaardigheden

 

Voor wie?

De gratis cursussen zijn bedoeld voor wijkbewoners en vluchtelingen in Overvecht die graag hun professionele vaardigheden en talenten willen ontwikkelen, een bedrijf willen starten of verder willen komen in hun werk.

Meer weten of aanmelden? Neem een kijkje op de website van Plan Einstein 

Link naar dit artikel 

 

 

Zomerfeest in Park de Gagel vrijdag 13 juli

zomerfeest buurtcamping parkdegagelOndanks dat er dit jaar géén buurtcamping is in Park de Gagel, is er vrijdag 13 juli wél een leuk zomerfeest. Kom genieten van een gratis en gezellig zomerfeest vol lekker eten en spelletjes. Van 14.00 tot 20.00 uur in Park de Gagel en Stadsboerderij Gagelsteede. 

We moeten helaas wachten voordat we weer kunnen kamperen in het park. Maar de mensen van De Buurtcamping Park de Gagel zitten niet stil! We gaan het begin van de zomervakantie vieren met een leuk feest. Wat je kunt verwachten? Een dag vol lekkere hapjes, leuke spelletjes, mooi muziek, bingo en héél veel gezelligheid. Het zomerfeest begint met tentjes en spelletjes bij Gagelsteede. Aan het einde van de middag is er een grote picknick in Park de Gagel!

Programma

Van 14.00 tot 17.00 uur bij Stadsboerderij Gagelsteede: pimp je pannenkoek, voorlezen en schminken, dieren voeren met Utrecht Natuurlijk, paard en wagen van De Stadskoetsier van Utrecht, spelletjes en de langste zeepbaan van Utrecht. 

Van 17.00 tot 20.00 in Park de Gagel: avond-picknick, bingo met mooie prijzen en natuurlijk volop muziek.  

Meehelpen?

De organisatie kan nog wel een handje gebruiken. Vind je het leuk om activiteiten te begeleiden, te helpen met eten, de aankleding van het feest? Stuur dan een berichtje via Facebook of via dit contactformulier

Volop activiteiten in Overvecht tijdens Week van De Versnelling

Opening Stationsplein Overvecht, foto: Puck 't HartDeze week staat Overvecht bol van de leuke en interessante activiteiten. Nog tot en met zaterdag 30 juni is het namelijk de Week van de Versnelling.

Op verschillende plekken in de wijk kun je meemaken wat de Versnelling is, buurtbewoners ontmoeten en praten met alle organisaties die actief zijn in onze wijk. 

Feestelijke opening Stationsplein Overvecht

Naast vele inloopbijeenkomsten zijn er ook meerdere grote activiteiten georganiseerd. Harten voor Sport verzorgde woensdag bijvoorbeeld het Fitheidsplein bij De Dreef. Dezelfde dag was er de feestelijke opening van het vernieuwde stationsplein voor station Overvecht en winkelcentrum Hart van Overvecht. Ga daar vooral eens kijken en vind het werkelijk prachtige gedicht van Fred Penninga op één van de stenen randen van de bloemenborders. Donderdag was het wéér tijd voor een (zomer)feestje, georganiseerd door IJsclub Siberia en het Pouwercollege. 

Informatiebijeenkomsten, braderie en streetsports

Vrijdag en zaterdag zijn er nog volop dingen te doen in de buurt. Vrijdag 29 juni kun je bijvoorbeeld bij DOK030 (Pretoriadreef 88) terecht voor informatie over het starten als ondernemer. Ook is er een grote, gezellige braderie bij Winkelcentrum de Klop (loop even binnen bij Buurtkamer de Klop!). Voor de jonge sportievelingen is er streetsports op het Cruijf Court van Park de Watertoren. 

Zaterdag kun je op het plein voor de Hema in shoppingcenter Overvecht terecht voor een banen- en informatiemarkt en bij Stadsboerderij Gagelsteede voor een 'proeverij'. Kies je activiteiten uit en geniet ervan! 

--

Meer informatie over De Versnelling 
Precieze tijden en locaties kun je vinden in het hele programma van De Versnellingsweek 

Zomerfestival Klopvaart op Stelten op zaterdag 30 juni

Zomerfestival Klopvaart op SteltenDeze week van De Versnelling zit vol met leuke activiteiten in ons Overvecht. Buurtbewoners van de Klopvaartbuurt hebben bijvoorbeeld een mooi Zomerfestival georganiseerd op zaterdag 30 juni: Klopvaart op Stelten.

Dat betekent een middag vol met muziek en gezelligheid in de Stadstuin. Het is alweer de tweede editie van dit zomerfestival, dat vorig jaar een behoorlijk succes was. 

Genieten van muziek in de groene stadstuin

Op het programma staan het bekende Catching Cultures Orchestra, 'Mooi weer op straat', de ZfunC feestband, Rue de Spa en een finale jamsessie met muzikanten uit alle windstreken. Een bijzonder optreden is dat van het Catching Cultures Orchestra, dat bestaat uit amateurs en professionals, waarvan een groot deel vluchteling is.

Jamsessie met Catching Cultures Orchestra

Het Zomerfestival heeft doorlopend optredens op drie plekken in de Stadstuin. 'Mooi weer op straat' bestaat uit vier leden. Met een accordeon, altsax, cajon en akoestische gitaar spelen ze heel diverse muziek. ZfunC staat garant voor een flinke dosis vrolijkheid met hun veertien bandleden met blazers en percussie. Rue de Spa tenslotte speelt reggaemuziek. Samen met het Catching Cultures Orchestra zorgen zij voor een spetterende jamsessie om het festival af te sluiten. 

Kom relaxen in de Stadstuin zaterdag 30 juni. Toegang is gratis en iedereen is welkom! 

--

Datum/tijd: Zaterdag 30 juni van 13.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Stadstuin Klopvaart in Overvecht (Vancouverdreef 70).
Toegang is gratis, iedereen is welkom.

Back to top