Gratis cursussen in Overvecht bij Plan Einstein

Logo PlanEinstein GroenBlauw RGBAlvast plannen maken voor ná de zomervakantie? In Plan Einstein kun je verschillende cursussen volgen, bijvoorbeeld om je (zakelijk) Engels te verbeteren. De cursussen zijn gratis en starten weer na de zomer.

Op Plan Einstein bouw je aan je professionele toekomst. Door verschillende cursussen en activiteiten kun je een nieuwe stap in je professionele carrière zetten. De cursussen 'Internationaal ondernemen' en 'Zakelijk Engels' zorgen voor ontwikkeling van vaardigheden die je in je huidige baan kunt inzetten, of die je een nieuwe stap laten maken, overal ter wereld! In het praktijkprogramma leer je ondernemende vaardigheden, bouw je aan je professionele netwerk en wordt je individueel gecoacht.

Plan Einstein biedt vier verschillende programma’s die je tegelijkertijd of apart van elkaar kunt volgen: 

  1. (Zakelijk) Engels
  2. (Internationaal) Ondernemerschap
  3. Praktijkprogramma voor ondernemerschap en werk
  4. ICT & Computer vaardigheden

 

Voor wie?

De gratis cursussen zijn bedoeld voor wijkbewoners en vluchtelingen in Overvecht die graag hun professionele vaardigheden en talenten willen ontwikkelen, een bedrijf willen starten of verder willen komen in hun werk.

Meer weten of aanmelden? Neem een kijkje op de website van Plan Einstein 

Link naar dit artikel 

 

 

Zomerfeest in Park de Gagel vrijdag 13 juli

zomerfeest buurtcamping parkdegagelOndanks dat er dit jaar géén buurtcamping is in Park de Gagel, is er vrijdag 13 juli wél een leuk zomerfeest. Kom genieten van een gratis en gezellig zomerfeest vol lekker eten en spelletjes. Van 14.00 tot 20.00 uur in Park de Gagel en Stadsboerderij Gagelsteede. 

We moeten helaas wachten voordat we weer kunnen kamperen in het park. Maar de mensen van De Buurtcamping Park de Gagel zitten niet stil! We gaan het begin van de zomervakantie vieren met een leuk feest. Wat je kunt verwachten? Een dag vol lekkere hapjes, leuke spelletjes, mooi muziek, bingo en héél veel gezelligheid. Het zomerfeest begint met tentjes en spelletjes bij Gagelsteede. Aan het einde van de middag is er een grote picknick in Park de Gagel!

Programma

Van 14.00 tot 17.00 uur bij Stadsboerderij Gagelsteede: pimp je pannenkoek, voorlezen en schminken, dieren voeren met Utrecht Natuurlijk, paard en wagen van De Stadskoetsier van Utrecht, spelletjes en de langste zeepbaan van Utrecht. 

Van 17.00 tot 20.00 in Park de Gagel: avond-picknick, bingo met mooie prijzen en natuurlijk volop muziek.  

Meehelpen?

De organisatie kan nog wel een handje gebruiken. Vind je het leuk om activiteiten te begeleiden, te helpen met eten, de aankleding van het feest? Stuur dan een berichtje via Facebook of via dit contactformulier

Volop activiteiten in Overvecht tijdens Week van De Versnelling

Opening Stationsplein Overvecht, foto: Puck 't HartDeze week staat Overvecht bol van de leuke en interessante activiteiten. Nog tot en met zaterdag 30 juni is het namelijk de Week van de Versnelling.

Op verschillende plekken in de wijk kun je meemaken wat de Versnelling is, buurtbewoners ontmoeten en praten met alle organisaties die actief zijn in onze wijk. 

Feestelijke opening Stationsplein Overvecht

Naast vele inloopbijeenkomsten zijn er ook meerdere grote activiteiten georganiseerd. Harten voor Sport verzorgde woensdag bijvoorbeeld het Fitheidsplein bij De Dreef. Dezelfde dag was er de feestelijke opening van het vernieuwde stationsplein voor station Overvecht en winkelcentrum Hart van Overvecht. Ga daar vooral eens kijken en vind het werkelijk prachtige gedicht van Fred Penninga op één van de stenen randen van de bloemenborders. Donderdag was het wéér tijd voor een (zomer)feestje, georganiseerd door IJsclub Siberia en het Pouwercollege. 

Informatiebijeenkomsten, braderie en streetsports

Vrijdag en zaterdag zijn er nog volop dingen te doen in de buurt. Vrijdag 29 juni kun je bijvoorbeeld bij DOK030 (Pretoriadreef 88) terecht voor informatie over het starten als ondernemer. Ook is er een grote, gezellige braderie bij Winkelcentrum de Klop (loop even binnen bij Buurtkamer de Klop!). Voor de jonge sportievelingen is er streetsports op het Cruijf Court van Park de Watertoren. 

Zaterdag kun je op het plein voor de Hema in shoppingcenter Overvecht terecht voor een banen- en informatiemarkt en bij Stadsboerderij Gagelsteede voor een 'proeverij'. Kies je activiteiten uit en geniet ervan! 

--

Meer informatie over De Versnelling 
Precieze tijden en locaties kun je vinden in het hele programma van De Versnellingsweek 

Zomerfestival Klopvaart op Stelten op zaterdag 30 juni

Zomerfestival Klopvaart op SteltenDeze week van De Versnelling zit vol met leuke activiteiten in ons Overvecht. Buurtbewoners van de Klopvaartbuurt hebben bijvoorbeeld een mooi Zomerfestival georganiseerd op zaterdag 30 juni: Klopvaart op Stelten.

Dat betekent een middag vol met muziek en gezelligheid in de Stadstuin. Het is alweer de tweede editie van dit zomerfestival, dat vorig jaar een behoorlijk succes was. 

Genieten van muziek in de groene stadstuin

Op het programma staan het bekende Catching Cultures Orchestra, 'Mooi weer op straat', de ZfunC feestband, Rue de Spa en een finale jamsessie met muzikanten uit alle windstreken. Een bijzonder optreden is dat van het Catching Cultures Orchestra, dat bestaat uit amateurs en professionals, waarvan een groot deel vluchteling is.

Jamsessie met Catching Cultures Orchestra

Het Zomerfestival heeft doorlopend optredens op drie plekken in de Stadstuin. 'Mooi weer op straat' bestaat uit vier leden. Met een accordeon, altsax, cajon en akoestische gitaar spelen ze heel diverse muziek. ZfunC staat garant voor een flinke dosis vrolijkheid met hun veertien bandleden met blazers en percussie. Rue de Spa tenslotte speelt reggaemuziek. Samen met het Catching Cultures Orchestra zorgen zij voor een spetterende jamsessie om het festival af te sluiten. 

Kom relaxen in de Stadstuin zaterdag 30 juni. Toegang is gratis en iedereen is welkom! 

--

Datum/tijd: Zaterdag 30 juni van 13.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Stadstuin Klopvaart in Overvecht (Vancouverdreef 70).
Toegang is gratis, iedereen is welkom.

Evenement De Cultuurproeverij zondagmiddag 24 juni in Overvecht

cultuurproeverij largeStut en ZIMIHC theater Stefanus organiseren samen De Cultuurproeverij, waarbij we culturele en culinaire diversiteit van de wijk Overvecht vieren! 

Een evenement waar je gerechten proeft uit alle windstreken bereid door ondernemers uit Overvecht én proeft aan theater gespeeld door nieuwe en oude Utrechters. De Cultuurproeverij op zondag 24 juni is een dag waar eten en kunst verbinden en nieuwe ontmoetingen in Overvecht ontstaan. 

Lokale cateraars met streetfood uit alle windstreken

Lokale cateraars serveren je streetfood van over de hele wereld. Van India tot Libanon en van Marokko tot Columbia. Van exotische samosa's tot een simpele pizzapunt, er is voor ieder wat wils. Kom relaxen op het terras met een cocktail of een speciaal biertje. 

Binnen en buiten geniet je van verschillende live acts. Ga los bij de DJ booth, swing op funky saxofoonklanken of leun achterover bij een singer/songwriter!

Theatervoorstellingen van STUT

Genoeg gegeten en geluisterd? Loop dan binnen bij de theatervoorstellingen van Stut theater. Koop voor € 2,- een arrangement en zie twee voorstellingen voor de prijs van één. 

--

Wanneer: Zondag 24 juni, tussen 15.00 en 20.00 uur. 
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Overvecht.
Programma: Bekijk hier het hele programma, incl. de lijst met cateraars.
De Cultuurproeverij is het eerste evenement tijdens de Versnellingsweek, 24 t/m 30 juni in Overvecht. 

Link naar dit artikel

 

Crowdfundingmaand bij Stadsboerderij Gagelsteede

koe gagelsteedeStadsboerderij Gagelsteede doet mee aan de Kinderboerderijen Actief Toer, dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen. De maand juni gaat Gagelsteede daarom geld inzamelen. 

Gagelsteede spaart voor allerlei handige middelen voor hun dieren. Die zorgen ervoor dat dieren nog meer hun natuurlijke gedrag laten zien. Bijvoorbeeld door hun eten niet zomaar aan te bieden, maar te verstoppen in een voerbal of een bewegende hooiruif. En katten worden blij van een krabpaal om hun nagels sterk te houden. Het streefbedrag is € 500.

Pannenkoekenactie en Modderdag

Iedereen kan op een leuke manier helpen! Kom op zondag 24 juni (van 14.00 tot 15.00 uur) naar Gagelsteede en koop een lekkere pannenkoek. De opbrengt hiervan gaat naar het spaardoel. Wil je geen pannenkoek maar wel doneren? Kom dan naar de stadsboerderij - bijvoorbeeld voor de Modderdag op vrijdag 29 juni - en stop je donatie in de melkbus in de stal. 

Online doneren kan ook. Ga voor informatie naar de website van Kinderboerderijen Actief en klik op Utrecht, Gagelsteede. 

Of doneer direct via Voorjestadsie. Daar kun je ook zien hoeveel er al is opgehaald! 

Link naar dit artikel 

 

Back to top