Proef Overvecht op Dag van de Architectuur!

Openstelling bijzondere plekken op 23 juni 13.00 uur tot 16.00

De Dag van de Architectuur 2012 staat dit jaar in het teken van Architectuur & Voedsel. Ook de Utrechtse wijk Overvecht nodigt op zaterdag 23 juni tussen 13.00 uur en 16.00 uur iedereen uit om te komen proeven van een aantal in het oog springende gebouwen en projecten.

Er gebeurt veel in Overvecht. De Utrechtse wijk is onmiskenbaar in beweging en kent veel plekken die het bezoeken waard zijn. Een selectie daarvan is op zaterdag 23 juni open voor publiek. Vanwege het thema van dit jaar, Architectuur & Voedsel, bieden we de bezoeker op elke plek een typisch Overvechts hapje aan. Ook is op iedere locatie de architect aanwezig voor uitleg.

De eerste oogst van Generatietuin Zuylenstede

12 juni 2012

Sinds enkele weken tuinieren bewoners van Woonzorgcentrum Zuylenstede en enkele moeders van de Markusschool samen in de Generatietuin. Zij verbouwen groenten voor eigen gebruik.

WK ISK Overvecht groot succes

8 juni 2012

De leerlingen wonen nog maar net in Nederland en komen uit alle delen van de wereld en dus er werd ook gestreden in landenteams. Er waren vele spannende wedstrijden. Uiteindelijk werd het Nederlands elftal derde werd en mochten Duitsland met de winnende trofee naar huis.

Feestelijke oplevering van het project Tuinmuren

30 mei 2012

Na een lang voorbereidingstraject is een groot deel van de tuinmuurtjes aan de Rubicondreef, Othellodreef en Turandotdreef opgeknapt. Van de 30 particuliere eigenaren van de tuinmuurtjes hebben er maar liefst 19 meegedaan met het opknappen van de muurtjes aan de straatzijde (voorkant). Op 15 mei j.l. is de oplevering samen met de bewoners feestelijk gevierd met een taart gesponsord door aannemer van Zoelen.

Muzikaal talent uit Overvecht treedt op in Vredenburg

29 mei 2012

Enthousiaste leerlingen van drie basisscholen uit Overvecht brengen muziek ten gehore in Vredenburg Leidsche Rijn. Een deel van deze muziek hebben de kinderen zelf gecomponeerd. Het concert vindt plaats op donderdag 21 juni, i.s.m. het Rosa Ensemble en gastdocenten.

Kom woensdagmiddag 23 mei naar het Vechtzoom Feest

17 mei 2012

Een feest in en rondom Cultuurhuis Stefanus Een spetterende dag vol activiteiten om je buurt beter te leren kennen! De Vechtzoom toont zich op deze dag van haar beste kant; een kleurrijke wijk, vol met kunst, cultuur en leuke plekken!

Er is van alles te doen, binnen en buiten. Komt u ook?

 

Back to top