Dreefnieuws op bezoek bij de Junior Wijkreporters van Overvecht

Gastlessen voor jonge Wijkreporters in Utrecht OvervechtLeren interviewen, vloggen, monteren… Elke maandag komen talenten van de basisschool bijeen in de bibliotheek om klaargestoomd te worden tot Junior Wijkreporter van hun eigen wijk: Overvecht. De bijeenkomsten zijn het vervolg op de medialessen die stichting Mira Media verzorgt op de verschillende basisscholen van OBS Overvecht.

De stichting benaderde Dreefnieuws voor een gastles waarin zij de reporters in spé leren hoe ze een artikel schrijven. Om aan informatie voor de artikelen te komen, interviewden de basisschoolleerlingen elkaar. En dat levert natuurlijke mooie quotes op.

Pearl

“Ik zit in de kinderraad. De kinderraad is een groep kinderen in Overvecht die de wijk gezelliger en schoner maken. Kortom, beter maken. We hebben in januari onze eerste les gehad. Dat was best leuk, we gingen vergaderen over de wijk en de ideeën die we hadden. Iedere maand hebben we weer een bijeenkomst. We hebben al veel ideeën zoals leuke kraampjes, feestjes en leukere prullenbakken, zoals Holle Bolle Gijs in de Efteling. Dan zou de wijk er toch beter uitzien!” 

Appeltaartconcert met meesterwerken uit grootmoeders tijd op 19 februari

appeltaartconcert Er is weer een Appeltaartconcert bij ZIMIHC theater Stefanus deze maand! Licht-klassieke muziek met in de pauze de lekkerste appeltaart. Op dinsdag 19 februari kun je genieten van het volgende appeltaartconcert, met deze keer 'Meesterwerken uit grootmoeders tijd'. 

Fluitist Hanspeter Spannring, altviolist Michiel Holtrop en een pianist spelen werk van de Amerikaanse componist Ernest Bloch, van Zoltán Kodály uit Hongarije en de Boheems-joodse componist Ervín Schulhoff. De fluitsonate van Prokofiev mag hier niet ontbreken.

Info

Dinsdag 19 februari van 10.30 tot 12.00 uur bij ZIMIHC theater Stefanus a/d Braziliëdreef 2 in Overvecht.
Toegang is gratis (vrijwillige bijdrage mag), aanmelden niet nodig.
Meer weten? Kijk op de website van Stichting Appeltaartconcerten

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren 10 februari in Overvecht

glurenbijdeburenIntiem huiskamerfestival 10 februari

Zondag 10 februari vindt het huiskamerfestival Gluren bij de Buren plaats in heel Nederland, maar ook in Overvecht! Dwaal zondagmiddag langs huiskamers in de wijk voor allerlei toffe optredens. Toegang is gratis. 

Veertien huiskamers in Overvecht als podium

Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er optredens in veertien huiskamers in Overvecht, steeds een half uur lang. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers veranderen voor een keer in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Kies een buurt, struin de straten af en ontdek livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andere acts.

Muziek, theater en meer

Kom bijvoorbeeld langs op de Katharijne van Leemputdreef 6 in Overvecht Zuid voor de theatervoorstelling Linquenda, gespeeld door 'de dochters en Ko(os)', over een oudere man die zijn laatste verjaardag probeert te vieren. Of kom genieten van het solo gitaarwerk van Yazzy Sol Olga bij De Dreef (Schooneggendreef 27). Op de Vancouverdreef 45 treedt Suzanne van Leendert op met haar melancholische gedichten, begeleid door piano en saxofoon. 

Toegang is helemaal gratis! Neem wel - als je wil - kleingeld mee voor een vrijwillige bijdrage. 

Bekijk het hele programma hier 

Expositie Overvecht op de Hoogte nog t/m 15 februari Bij de Steef

Expositie Overvecht op de HoogteOp vrijdag 11 januari is de expositie 'Overvecht op de Hoogte' officieel geopend Bij de Steef! Overvecht op de Hoogte is een boeiend project dat de bewoners van een flat in Overvecht portretteert. 

Flats. Achter elk raam, achter elke deur speelt een mensenleven zich af. In de lift zeg je elkaar gedag en als de bovenbuur de muziek hard aanzet kun je meegenieten. Maar wat weet je nu echt van je buren? Wat gebeurt er achter de voordeuren? Fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange willen deze vragen beantwoorden. In de flat waar Carilijne woont, belden ze daarom bij alle huizen aan en vroegen ze of ze even binnen mochten komen.

Verhalen uit het hart

Uit deze intieme ontmoetingen zijn verhalen in beeld, tekst en geluid ontstaan over de verschillende levens in één flat. Sterre: "De buren lieten ons niet alleen in hun huis kijken, maar ook in hun hart. We spraken over toekomstdromen, verdriet uit het verleden of momenten van vreugde in het heden. Na elke afspraak kwamen wij ontroerd thuis én dankbaar dat we zo dicht bij mochten komen."

Foto's van de Overvechters die Sterre en Carilijne bezochten, vormen samen met een podcast, die de verhalen vertelt, de expositie 'Overvecht op de Hoogte'. Zij hopen dat deze verhalen Overvecht van de menselijke kant laten zien en dat er meer verbinding komt. Dus kom kijken en leer de buurt en elkaar kennen! 

Reizend laboratorium voor kinderen bij Bibliotheek Overvecht

laboratorium bibliotheekovervecht 300Zelf een robot besturen of een animatiefilmpje maken, is dat niet heel moeilijk? Nou, binnenkort kun je dat zelf ontdekken in Bibliotheek Overvecht! Kom meedoen, het is gratis.

Vanaf woensdag 23 januari tussen 15.00 en 16.30 uur

Het Laboratorium is speciaal voor kinderen van 7 - 12 jaar, maar voor ouders natuurlijk ook erg leuk. Je kunt je eigen Stop Motion (animatie) filmpje maken, of robots programmeren, zoals de Bee-bot en robot Dash. Misschien wil je wel iets moois maken met een 3D-printer en tekenen met een 3D-pen.  

Het reizende laboratorium is te vinden in de Bibliotheek Overvecht op zes woensdagen van 15.00 – 16.30 uur vanaf 23 januari. De laatste keer is op 27 februari. Kom kijken en meedoen als je zin hebt (het kan druk zijn). 

Bron: Bibliotheek Utrecht 

Stut Theater Dichtbij zondagmiddag 27 januari: KLEURLES

Voorstelling KLEURLES bij Stut Theater DichtbijDeze Theater Dichtbij op zondag 27 januari neemt je terug naar school. Met een lunch die doet denken aan je oude schoolkantine en de voorstelling en workshop KLEURLES, over vooroordelen en racisme.

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut het matineeprogramma Theater Dichtbij. Theater Dichtbij staat voor samen eten en samen theater kijken. De middag begint steevast om 13.00 uur met een heerlijke lunch van Resto VanHarte met aansluitend het programma.  

Zondag 27 januari: Back to school!

Waan je weer terug in de schoolbanken bij Theater Dichtbij! Stut tovert het theater om tot een klaslokaal en serveert de lunch in een schoolkantine. Op het rooster staat KLEURLES: een voorstelling over (onbewuste) vooroordelen en racisme. Een voorstelling die de acteurs zelf hadden willen zien toen ze jong waren, om zo een beter antwoord te hebben op reacties over hun afkomst en identiteit.

Reserveer snel je kaartjes voordat ze op zijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 030 23 118 01. 

Lesrooster:

13.00 uur – lunch door Resto VanHarte
14.00 uur – voorstelling KLEURLES
15.00 uur – workshop over vooroordelen

De voorstelling KLEURLES is een voorstelling van Live Your Story en Wunderbaum

Back to top