Najaarscolumn: Melancholie

De eerste weken van september zorgen voor een melancholisch gevoel. Het besef dringt langzaam door dat de zomer ten einde loopt terwijl die voor het geveol eigenlijk nog niet eens goed is begonnen. Dat melancholische gevoel is als een overvaller. Opeens staat hij voor je en het enige wat je kunt doen, is je handen in de lucht steken. Gelukkig is er toch nog een medicijn.

Hoogste punt Wonen aan de Klop bereikt

27 september 2012

De bouw van 65 nieuwbouwwoningen in het project Wonen aan de Klop is in volle gang! Het hoogste punt werd al bereikt en daarom hees wethouder Gilbert Isabella op woensdagmiddag 26 september de vlag!

 

Rondleiding Marcel Pinas

Na een succesvolle expositie van Marcel Pinas in de wijk Overvecht is er op donderdag 27 september een laatste gelegenheid om samen met de kunstenaar zelf de installatie van de Afaka-tekens te bewonderen.

Overdreven Festival groot succes

Het Overdreven Festival op 15 september was een groot succes. Ruim 1000 bezoekers uit Overvecht en daarbuiten kwamen op zaterdagmiddag en -avond genieten op het festivalterrein bij het winkelcentrum Overvecht.

Oogstfeest op Natuurtuin Klopvaart

13 september 2012

Zondag 7 oktober vieren medewerkers en gebruikers van de Natuurtuin Klopvaart aan de Vancouverdreef 70 het oogstfeest. Van 12.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom. De toegang is gratis. We gaan koken met de oogst van de tuin. In de buitenkeuken kun je een pizza samenstellen en laten bakken in de leemoven. Je kunt sapjes proeven van groenten uit de tuin. Rond 14.00 uur wordt de nieuwe aanwinst, een prieel, feestelijk geopend. Het was een wens van de buurt om een ruime zitplaats in de tuin te hebben waar zon en regen geen vat op hebben en waar je samen kunt zijn.

Het belooft een smakelijke en gezellige dag te worden in deze grote, prachtige tuin.

Meer info vind je op www.utrecht.nl/NMC , kijk bij educatieve tuinen actueel.

Contactpersoon is Hans Kraaijkamp: 06 23995456 (vanaf 17 september)

 

KNSB verhuist naar ijsbaan De Vechtsebanen

10 september 2012

Het KNSB Bondsbureau verhuist dit najaar van Hoogland naar Utrecht. Opvallend aan deze verhuizing is dat de schaatsbond voor het eerst in haar 130-jarige geschiedenis kantoor zal houden bij een ijsbaan. De KNSB heeft namelijk straks haar domicilie in het kantorencomplex van kunstijsbaan De Vechtsebanen.

Back to top