Vluchtelingen leren Nederlands door samen met wijkbewoners te zingen

flyer zingen in zimihc clean 300Op zondag 21 mei zijn alle bewoners van Overvecht van harte uitgenodigd bij "Zingen in ZIMIHC". Echt Overvecht, Stut theater, The Social Firm en ZIMIHC theater Stefanus organiseren samen dit evenement.

Inspiratie voor dit project kwam uit een filmpje van Paradiso in Amsterdam. Hierin zongen mensen uit verschillende landen samen onder de noemer "Zing Nederlands met me". Het StutKoor zal de Overvechtse editie begeleiden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Dus kom vooral gezellig meezingen! 

Samen zingen brengt bewoners samen

In 2016 zijn er veel discussies geweest over de komst van een vluchtelingenopvang in Overvecht. Bewoners voelden zich niet gehoord en waren bang. Initiatiefnemer Kyra Kasel van Stut Theater:

"Om deze angst weg te nemen vinden wij het belangrijk om nieuwe en oude bewoners bij elkaar te brengen. Vertrouwdheid tussen deze twee groepen zorgt voor een meer leefbare wijk en een gemoedelijker leefklimaat. We willen graag bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom nieuwkomers in de wijk. Daarnaast is de Nederlandse taal een moeilijke taal om machtig te worden. Door een culturele activiteit stimuleren we niet alleen ontmoeting, maar ook het leren van de Nederlandse taal."

Het StutKoor verzorgt onder leiding van dirigent Bam Commijs en zangcoach Iris Mooij een programma van ongeveer 60 minuten. Verschillende bekende Nederlandstalige nummers komen langs. Vanaf 14.00 uur is de inloop met koffie, thee en iets lekkers. Tussen 14.30 en 15.30 uur barst het gezang los: meezingen wordt van harte aanbevolen!

Info:

Datum/tijd: zondag 21 mei van 14.30 tot 15.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht
Toegang is gratis
Meer informatie over de locatie

Link naar dit artikel  

Back to top