Officiële opening nieuw schoolgebouw KBS Mattheus en OBO de Gagel

kunstwerk school ibisdreef tijdens openingOp vrijdag 17 maart 2017 heeft wethouder Kreijkamp het nieuwe schoolgebouw voor de basisscholen KBS Mattheus en OBO de Gagel geopend. De wethouder van onderwijs deed dit samen met twee leerlingen bij het bijzondere kunstwerk op het schoolplein.

De twee basisscholen van de scholengemeenschap OBS Overvecht delen het gebouw, waar ze op 2 februari naar toe zijn verhuisd. Alle verouderde schoolgebouwen van OBS Overvecht worden vervangen dit jaar, of zijn dat al. 

Energiezuinig gebouw

Het nieuwe schoolgebouw voor de KBS Mattheus en OBO de Gagel is natuurlijk van alle moderne gemakken voorzien. Het gebouw is licht en open, met leerpleinen waar docenten "groepsdoorbroken" kunnen werken. De kleuters zitten in hetzelfde gebouw, er is een gymzaal, twee voorscholen, een ouderlokaal en een ruimte die ook na schooltijd wordt gebruikt voor allerlei activiteiten. Door de kinderen, maar ook door ouders uit de buurt. Het is een energiezuinig gebouw. Er ligt maar liefst 600m2 aan zonnepanelen op het dak en de school is zo gebouwd dat er heel weinig stroom verbruikt wordt.

Bijzonder kunstwerk

De kinderen van OBO De Gagel en de Mattheusschool hebben een bijzondere kunstwerk op hun schoolplein staan. Het kunstwerk verbindt beide basisscholen symbolisch met elkaar. Voor de leerlingen is het geweldig om op te klimmen en te spelen. Het kunstwerk draagt namen van alle leerlingen. Nieuwe leerlingen krijgen een eigen blaadje met hun naam aan de boom. Kinderen die na groep 8 de school verlaten, schroeven dan zelf hun blaadje los.

Zowel de Mattheusschool als OBO De Gagel zijn een Vreedzame School. De nieuwbouw voor OBO De Gagel en de Mattheusschool aan de Ibisdreef/Nigerdreef maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting waarin de gemeente Utrecht samenwerkt met de schoolbesturen. De scholen hebben lang gewacht op hun nieuwe onderkomen. Beelden en reacties tijdens de opening op 17 maart kun je zien in het item van U in de Wijk.

Link naar dit artikel 

 

Back to top