Goede sfeer tijdens eerste Echt Overvecht Kwartet Festival

Kwartetfestival 1 300Het eerste Echt Overvecht Kwartetfestival op zaterdag 21 mei was een succes. Het weer en de sfeer waren goed. Burgemeester Jan van Zanen nam het eerste exemplaar in ontvangst en speelde een paar potjes kwartet met de kinderen op een mooi roze kleedje.

Django Boegheim zorgde met zijn mooie muziek voor de muzikale omlijsting, en Jumbo Overkapel voor de versnaperingen. Het festival is tot stand gekomen dankzij de inzet van veel vrijwilligers. 

Over de mooiste plekjes van Overvecht

Wat is er nu leuker dan een potje Overvecht-kwartet in het park? “Het Kwartet Festival draait om plezier, verhalen uitwisselen en mensen leren kennen. Kortom, puur plezier op een kleedje”, zegt journalist en buurtbewoner Simon de Wilde, bedenker van het Overvecht Kwartetspel en medeorganisator van het festival. Het was goed toeven in het park, met koekjes, limonade en live muziek. 

Je eigen wijk leren kennen

Het Overvecht Kwartetfestival is een leuke en laagdrempelige manier om je eigen wijk nog beter te leren kennen. Hoeveel scholen staan er eigenlijk in de wijk? Spelers kunnen hun favoriete plek of gebouw in de wijk delen. “Als ik mensen vertel dat er een Joodse begraafplaats in de wijk ligt, kijken ze nogal verbaasd. Het is misschien wel het best bewaarde geheim van Overvecht,” zegt Simon. Op deze manier komen de prachtigste verhalen over Overvecht vanzelf boven drijven. “Er gebeuren ook een hoop mooie dingen in de wijk en met het kwartetspel en het festival zetten we de wijk in het zonnetje”, aldus Simon.

Uniek Kwartetspel

Het kwartet is een uniek spel met categorieën als Verrassend Overvecht, parken en historische plaatsen. Het kwartetspel is te koop voor €8,-. Woningcorporatie Mitros gaat nieuwe huurders in de wijk een kwartspel aanbieden. Ook interesse? Stuur een e-mail naar Simon via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je bestelling te plaatsen. 

U in de Wijk over het Kwartet Festival 

U in de Wijk Overvecht was natuurlijk aanwezig om een item over het Kwartet Festival te maken. Bekijk het televisie-item terug: 

Back to top