Muzikaal talent uit Overvecht treedt op in Vredenburg

29 mei 2012

Enthousiaste leerlingen van drie basisscholen uit Overvecht brengen muziek ten gehore in Vredenburg Leidsche Rijn. Een deel van deze muziek hebben de kinderen zelf gecomponeerd. Het concert vindt plaats op donderdag 21 juni, i.s.m. het Rosa Ensemble en gastdocenten.

De uitvoering van 21 juni 2012 wordt een waar feest. Talent uit Overvecht presenteert muziek aan een groot publiek. Zeven maanden volgden de 75 leerlingen uit groep 4 van de drie basisscholen instrumentale lessen binnen het project ‘De MuziekRoute’. De deelnemende scholen zijn: Joannes XXIII, de Schakel en Openbare Basisschool Overvecht Locatie Teun de Jager.

Op 21 juni is te zien dat de kinderen in een korte tijd een behoorlijk muzikaal niveau hebben bereikt. Het enthousiasme van de kinderen voor hun instrument en het zelf maken van muziek zal van het podium afspatten! Als voorproefje op de grote uitvoering in juni, geven de kinderen op donderdag 31 mei een optreden voor klassen 2 en 5 van de drie basisscholen. Deze vinden plaats op de eigen locaties van de scholen.

Datum: Donderdag 21 juni 2012
Tijd:
13.30uur
Duur:
ruim 3 kwartier
Entree:
Gratis
Locatie:
Vredenburg Leidsche Rijn, J.C. Verthorenpad 100, 3541 MV UTRECHT

De MuziekRoute

De MuziekRoute is een samenwerking tussen het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), Brede School Overvecht, Muziek Centrum van de Omroep, Vredenburg en het Rosa Ensemble. De MuziekRoute is bedoeld om kinderen op een creatieve manier in aanraking te laten komen met muziek het zelf maken, ontdekken, bedenken en ervaren van muziek staat centraal.De kinderen van groep 3 en 4 van drie verschillende basisscholen in de wijk Overvecht kregen vanaf eind oktober 2011 iedere week muziekles van muziekdocenten van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Groep 3 kreeg zangles en de kinderen van groep 4 mochten kiezen uit vier verschillende instrumenten; viool, cello, trompet en slagwerk. In de lessen wordt aangesloten bij De Vreedzame School/Wijk, de pedagogische aanpak van alle basisscholen in Overvecht. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid stimuleert het creatieve proces dat leidt tot een hoogstaand eindproduct.

De meest enthousiaste kinderen maken (naschools) deel uit van het schoolensemble. Hier spelen de verschillende instrumentgroepen samen. De drie schoolensembles maken al improviserend muziek en componeren zo hun eigen muziekstukken. Hierbij worden ze geholpen door het Rosa Ensemble en gastdocenten. De eerste resultaten zullen te beluisteren zijn op 21 juni.

Kijk op de website van www.muziekroute.nl of het Utrechts Centrum voor de Kunsten (www.uck.nl) voor meer informatie.

Back to top