Dagkamperen, skaten en wandelen in recreatiegebied Ruigenhoek

2 mei 2012

Inwoners van Utrecht en wijde omgeving hebben er met Ruigenhoek een prachtig recreatiegebied bij, met voorzieningen voor onder meer wandelen, fietsen, skeeleren, skaten, basketbal en voetbal.

Met recreatiegebied Ruigenhoek is er een belangrijke schakel gelegd tussen het Noorderpark en het Gagelbos. Daardoor kunnen inwoners van Utrecht en omliggende plaatsen dicht bij huis recreëren, in een uitgestrekt natuur- en recreatiegebied. De ontwikkeling ervan is onderdeel van het Landinrichtingsplan Noorderpark.

Waterpark en spelvoorzieningen
Ruigenhoek heeft bezoekers veel te bieden, zoals een uitgebreid netwerk van fiets- ruiter- en wandelpaden, een skatepark, een skeelerbaan voor langeafstandskaters, een voetbal- en basketbalveld en een groot klimtoestel voor de kleinere kinderen. In het noordelijke deel bij fort Ruigenhoek ligt een waterpark met bruggen en avontuurlijke oversteekplaatsen. Over het hele terrein staan picknickplekken en zitbanken. Nieuw is het concept van dagkamperen: bij visvijver Visfish kan men overdag een tent of caravan plaatsen. Het terrein beschikt over een paviljoen en een openbaar toilet. 

 

 

Back to top