Autoboulevard wordt bedrijventerrein Nieuw Overvecht

8 maart 2012

Bedrijventerrein Overvecht, beter bekend als de Autoboulevard, heet vanaf gistermiddag bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Burgemeester A. Wolfsen heeft woensdagmiddag samen met voorzitters S. Fortuyn en G. Kooijman van Ondernemersvereniging Overvecht de nieuwe naam bekend gemaakt. Reden voor de naamswijziging is de nieuwe weg die bedrijventerrein Nieuw Overvecht is ingeslagen. Dit is gebeurd in samenspraak met de gemeente Utrecht en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

 

De gemeente en de KvK hebben samen met het lokale bedrijvenleven in 2009 een ruimtelijk economische visie opgesteld waarin omschreven staat hoe bedrijventerrein Nieuw Overvecht zich moet ontwikkelen. Deze visie staat aan de basis van een uitgebreid stappenplan waarmee de kwaliteit van het bedrijventerrein structureel wordt verbeterd. Op deze manier wordt bedrijventerrein Nieuw Overvecht een aantrekkelijke vestigingslocatie waar het Utrechtse bedrijfsleven zich graag wil vestigen.

De werkzaamheden die te maken hebben met de veranderingen op het bedrijventerrein zijn inmiddels in volle gang. De doelstelling is dat bedrijventerrein Nieuw Overvecht in 2020 een inspirerende omgeving voor regionaal georiënteerde middelgrote en kleinere bedrijven is die verbonden zijn met de stad Utrecht, en tevens volop mogelijkheden biedt op het gebied van: wonen, sport en recreatie, horeca en onderwijs.

Verschillende bedrijven hebben inmiddels de kansen benut die het nieuwe bestemmingsplan biedt. Nu is het ook tijd voor een nieuwe naam en een nieuwe website voor het gebied en de Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht (ONO): www.nieuwovervecht.nl.

Nieuw Overvecht laat hiermee zien dat het een aantrekkelijke vestigingslocatie is voor het Utrechtse bedrijfsleven waar samengewerkt en geïnvesteerd wordt.

Back to top