Zaterdag 16 september Sociale Buurtmarkt op het plein van De Dreef

sociale buurtmarktOp 16 september tovert The Social Collective het plein van De Dreef om tot de Sociale Buurtmarkt, samen met tientallen bewoners, organisaties en initiatieven. Dus trommel al je buren op en kom gezellig langs! Echt Overvecht is er natuurlijk ook bij. 

Tussen 14.00 en 17.00 uur staat het plein vol met een rommelmarkt, kramen waar allerlei (zelfgemaakte) spulletjes worden verkocht en krijgen initiatieven en organisaties de kans om zichzelf te presenteren. Daarnaast zijn er tientallen (kinder) activiteiten, muziek- en dansoptredens.  Bijkomen en wat kletsen kan op een terras onder het genot van een kop koffie of één van de lekkere hapjes uit de wijk. De toegang is gratis. 

Hou de Facebookpagina van De Sociale Buurtmarkt in de gaten voor meer nieuws over het programma.

Meedoen en meer informatie

Wil je meedenken, meehelpen of zelf een kraampje huren? Dat kan! Meld je aan via dit invulformulier of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom eigenlijk een Sociale Buurtmarkt? Als je daar meer over wilt weten, kijk dan op de website van The Social Collective.

De Sociale Buurtmarkt vindt plaats in Overvecht, op het plein van De Dreef (Schooneggendreef, Utrecht), zaterdag 16 september van 14.00 tot 17.00 uur. 

Link naar dit artikel 

 

Derde Voorleesfestival Overvecht zondagmiddag 2 juli in Park de Gagel

voorleesfestival 2017 bannerPark de Gagel in Overvecht verandert op zondagmiddag 2 juli in een festivalterrein waar lezen centraal staat. Voor het derde jaar op rij organiseren samenwerkende partijen in de wijk het Voorleesfestival. Dit festival brengt taal en lezen op een positieve manier onder de aandacht te brengen in een wijk waar taalachterstand voorkomt. 

Lezen is leuk

Het lezen van kinderboeken is leuk en leerzaam en heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Deze gedachte staat centraal tijdens het Voorleesfestival op zondag 2 juli. Op tientallen kleedjes lezen enthousiaste vrijwilligers uit de wijk verhalen voor aan kinderen. Op één van de kleedjes leest wijkwethouder Jeroen Kreijkamp voor, samen met zijn zoontje. Er zijn kleedjes voor baby’s, peuters en kinderen uit onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Er is voor elk wat wils! 

Boekenfeest

De middag start om 13.00 uur met muziek van de band Frets! (die waren er vorig jaar ook met een geweldige act; bekijk alvast het nummer Vriendschap op YouTube). Hierna is het podium aan de bekende kinderboekenschrijfster Marieke Blaauw die voorleest uit ‘Wie Doet Dat Toch’ (bekijk een klein voorproefje). Terwijl de kinderen naar verhalen luisteren, hebben ouders de kans rond te neuzen op de taalmarkt. Hier vind je informatie over cursussen, trainingen en andere activiteiten in Overvecht die te maken hebben met taalontwikkeling.

Mooie prijzen

De dag eindigt met een feestelijke afsluiting. Kinderen die aan alle voorleesrondes hebben meegedaan, maken kans op een prijs, die wijkwethouder Jeroen Kreijkamp zal uitreiken. De dag wordt georganiseerd op initiatief van Wijkbureau Overvecht en in samenwerking met tientallen organisaties en vrijwilligers uit de wijk.

Meedoen als voorlezer? 

Wil je meehelpen als voorleesvrijwilliger? Dat kan. Meld je snel aan als voorlezer bij Sofia via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor boeken wordt gezorgd; eigen kleedje meenemen is wel handig. 

voorleesfestival banner small

Datum: zondag 2 juli
Tijd: 13.00 tot 15.30 uur
Locatie: Park de Gagel in Utrecht Overvecht, op de heuvel achter stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7)
Foto in dit artikel: Ebru Aydin
Meer info: Voorlees Festival Overvecht op Facebook

Link naar dit artikel 

 

Versnellings 4-daagse: bruisend festival voor en door Overvecht

versnellingsvierdaagse preview 300Van woensdag 28 juni t/m zondag 2 juli vindt de Versnellings 4-daagse plaats in Overvecht. Een bruisend festival waar iedere Overvechter kan ervaren wat de Versnelling precies is. 

Tussen woensdag en zondag is er een bomvol programma met voor ieder wat wils. Er zijn leuke workshops storytelling en yoga, theatervoorstellingen, allerlei muziekoptredens en een gezellig wijkdiner. 

Lees de festivalkrant voor alle info en het programma.

Skatefeest Ruig030, Stut theater, Voorleesfestival en meer

De woensdag zit al vol met workshops, een popup taalcafé en een open theaterpodium. Donderdag is er o.a. de grote conferentie Gezonde Wijk. Op vrijdag 30 juni is er een geweldig feest in Skate & Bikepark Ruigenhoek, het Ruig030 festival, georganiseerd door IJsclub Siberia (gratis, van 15.30 tot 22.00 uur). Vol muziek, streetdance, bmx races, klimmen, bbq en meer. Als mooie afsluiter, kun je zondag 2 juli genieten van het jaarlijkse Voorleesfestival Overvecht, met verhalen voor jong en oud in Park de Gagel. 

De Versnelling

logo deversnelling marge600Met de Versnelling van Overvecht werkt de gemeente Utrecht samen met allerlei organisaties en initiatieven aan een gezonde wijk, waar veiligheid, burgerkracht en samenwerking centraal straan. De gemeente investeert extra geld in werk en ondernemerschap, talentontwikkeling van jongeren en in de gezondheid en veiligheid van Overvechters. Dit alles vanuit de gedachte: Overvecht maken we samen! 

Programma 

Wil je nieuwe dingen leren, nieuwe mensen ontmoeten en weten wat de Versnelling voor jou betekent? Doe dan mee aan de Versnellings 4-daagse. 

Download hier het programma (festivalkrant) en zet het in je agenda! 

Link naar dit artikel  

 

Midzomerconcert in Stadstuin de Klopvaart zaterdag 17 juni

Natuurtuin Klopvaart 300Muziek in de mooie stadstuin in Overvecht Noord, lekker luieren op het gras op een (hopelijk) prachtige midzomermiddag. Bewoners van de Klopvaartbuurt organiseren deze zaterdag samen met Stadstuin Klopvaart van Utrecht Natuurlijk een middag vol muziek.

Er zijn optredens van Reminiscing (een mix van 'groovy poppy tunes met een vleugje jazz') en de Klooster Big Band (jazz, latin, fusion en rock). En er is meer. In de pauze nemen bewoners van Careyn Rosendael hun nieuwe 'Exotische Tuin' officieel in gebruik. Om de middag compleet te maken, is Resto van Harte aanwezig voor heerlijke hapjes en drankjes. Ben je nog nooit in de Stadstuin Klopvaart geweest? Dan is dit een goede gelegenheid om eens te komen kijken! 

Utrechtse Waterweek 11 t/m 18 juni

Vanwege de Utrechtse Waterweek van Utrecht Natuurlijk kunnen kinderen meebouwen aan een heus waterorgel. De Waterweek is van zondag 11 t/m zondag 18 juni. De week zit boordevol leuke wateractiviteiten. Utrecht Natuurlijk nodigt je uit om je mooiste foto over de Waterweek in te sturen voor de Waterweekfotowedstrijd! De mooiste foto’s krijgen een plekje in de Waterweekexpositie en de winnaars ontvangen een spetterende prijs. Dus zoek een leuke activiteit uit en maak je mooiste foto! Op maandag 22 mei a.s. gaat de fotowedstrijd van start. Hou de website van Utrecht Natuurlijk in de gaten voor meer informatie.

--

Datum/tijd: zaterdag 17 juni van 14.30 tot 17.00 uur
Toegang is gratis, iedereen is welkom
Je vindt Stadstuin Klopvaart a/d Vancouverdreef nummer 70.
Info bij Utrecht Natuurlijk
Volg Stadstuin Klopvaart ook op Facebook
Bekijk alle activiteiten in de Waterweek van Utrecht Natuurlijk

Link naar dit artikel 

Voortaan een echte schoolreis voor kinderen van OBS Overvecht

Schoolreis van OBS Overvecht mei 2017Bussen, opgewonden kinderen en blije ouders. Vrijdag 19 mei gingen alle kinderen van de OBS Overvecht basisscholen tegelijk op een grote schoolreis. Het ging net als vroeger naar een pretpark, op verzoek van de ouders.

"De mooiste dag van mijn leven"

's Morgens vroeg vertrokken van alle vier locaties van OBS Overvecht grote bussen met kinderen en begeleiders naar speeltuin en pretpark. De jongsten van groep één tot en met vier naar de Julianatoren; kinderen uit groep vijf tot en met acht naar De Efteling. Directeur Nelleke Brouwer: "Er is geen onvertogen woord gevallen. De dag was een groot succes!" De kinderen zijn het zeker met haar eens. Amine (groep 5): "Ik had de tijd van mijn leven toen ik in de Efteling was!" Ali (groep 7) zucht: "Dit was de leukste dag van mijn leven."

De ouders van OBS Overvecht zijn erg tevreden over deze nieuwe opzet. Op hun initiatief zijn er veranderingen doorgevoerd om de schoolreis leuker, veiliger en beter te maken. Voortaan gaat de hele scholengemeenschap eens in de vier jaar groots op schoolreis, gewoon omdat dat zo gezellig is. Veel ouders van OBS Overvecht bewaren goede herinneringen aan hun eigen schoolreizen van vroeger. Met zijn allen in de bus, naar een pretpark. Gewoon voor het plezier en voor de gezelligheid en het liefst in mei, als het lekker weer is en het schooljaar bijna afgelopen is.

Veel aandacht voor de begeleiding

Samen met de ouders is gewerkt aan de kwaliteit en de veiligheid van zo’n pretparkschoolreis, die nu eenmaal stevige eisen stelt aan de begeleiding. Er gaat heel wat vooraf aan deze grote schoolreis, qua voorbereiding van de begeleiders. Nelleke Brouwer: "We hebben een profiel opgesteld van de begeleider die past bij zo’n schoolreis. Ieder kind krijgt een badge met hun naam en andere belangrijke gegevens. Samen met de ouders hebben we een draaiboek gemaakt voor de schoolreis en ook workshops gegeven. Tijdens de workshop ontmoeten alle begeleiders elkaar en worden ze geïnformeerd over het programma en hun rol en hun groepje.’’

De kinderen vonden het in ieder geval prachtig op deze manier. Zoals Lina (groep 7) vrijdag na afloop riep: "Juf, het was de leukste schoolreis van alle scholen!"

Tekst en foto: OBS Overvecht

Link naar dit artikel 

 

Familiefestival Kermis de Klop in Overvecht 4 en 5 juni

kermisdeklopOp 1e en 2e Pinksterdag (4 en 5 juni) organiseert Fort aan de Klop in Utrecht het nieuwe familiefestival 'Kermis de Klop'. Het nieuwe evenement is de opvolger van het succesvolle Kinderkunst Theaterfestival dat zeven jaar lang plaatsvond op het fort.

Kermis de Klop blíjft natuurlijk een kinderfeest vol theater, muziek en workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance met 'festivalfood' en live muziek in de avonduren. Op beide dagen is het festival van 11.00 tot 22.00 uur open. Toegang is gratis.

De sfeer van een oude dorpskermis

Het Fort wordt tijdens de Pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods worden creatieve kinderworkshops georganiseerd. Buiten kunnen kinderen zich uitleven met het bouwen van hutten in het 'timmerdorp' en spelletjes spelen bij Circus Snor. Grote tenten, een buitenbar, rollende keukens, buitentheater en een zweefmolen maken het plaatje compleet. Zondagavond treedt de Mexicaanse Mariachi-band Caramba van Joris Linssen op en ook op maandagavond zal er live muziek zijn.

Make a Wish Nederland

Kermis de Klop wordt, net als het Kinderkunst Theaterfestival, georganiseerd in samenwerking met Make-a-Wish Nederland. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar Make-A-Wish® Nederland, voorheen Doe een Wens Stichting Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten vinden overdag van 11.00 tot 17.00 uur plaats.

Kermis de Klop: zondag 4 juni en maandag 5 juni op Fort aan de Klop in Overvecht. Festival is open van 11.00 tot 22.00 uur, met kinderactiviteiten tot 17.00 uur. Toegang is gratis. 

Meer informatie lees je op de speciale website kermisdeklop.nl

Tekst: Fort aan de Klop

Link naar dit artikel

Back to top