Echt Overvecht

x

Nieuws

Voorleesfestival in Park de Gagel zondagmiddag 16 september

Voorlees Festival 2018Ontdek hoe leuk lezen is! In Overvecht vindt voor het vierde jaar het Voorlees Festival plaats in Park de Gagel en Stadsboerderij Gagelsteede.

Knetter & Spetter en andere verhalen

Kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd krijgen in drie rondes mooie verhalen voorgelezen. Gezellig in groepjes op kleedjes in het gras. Onder anderen schrijver Ewout Eggink komt voorlezen uit het boek “De avonturen van Knetter en Spetter”. Er zijn ook babykleedjes, met voorlezers die vooral met gebaren tegen baby’s praten. De muziek komt van Radio Universum, die tussen de rondes door speelt. 

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt vind je organisaties die het Voorlees Festival samen met de gemeente Utrecht mede mogelijk maken: de Voorlees Express / Taal Doet Meer, Bibliotheek Utrecht, de Brede School. Je bent van harte welkom op zondag 16 september, van 13.00 uur tot 15.30 uur in Park de Gagel. Dit jaar vind je het festival ter hoogte van de kinderboerderij Gagelsteede. Extra leuk, want vlakbij de grote speeltuin! 

Lees meer...

Sociale Buurtmarkt bij De Dreef zaterdag 8 september

Sociale Buurtmarkt in Overvecht 2017De gezellige Sociale Buurtmarkt in Utrecht Overvecht is dit jaar op zaterdag 8 september, van 10.00 tot 16.00 uur. The Social Collective organiseert deze leuke markt voor iedereen in de wijk, voor jong en oud. De markt is op het grote plein voor De Dreef aan de Schooneggendreef. 

Net als vorig jaar kun je weer spetterende muziekoptredens verwachten, een plein vol lekker eten en drinken uit de buurt, sport, spelletjes, een rommelmarkt en andere activiteiten. Wij van Dreefnieuws zijn ook wat leuks van plan! Hou de Sociale Buurtmarkt op Facebook in de gaten voor alle updates. 

Zelf meedoen of meehelpen? 

Je kan natuurlijk zelf meedoen en meehelpen. Meld je aan voor een activiteit! Denk aan een expositie van eigen werk, laat buurtbewoners je muziek horen, kom dansen, organiseer een voetbaltoernooi, neem een kraampje voor de rommelmarkt of vertoon je kookkunsten... We zijn benieuwd. Aanmelden als vrijwilliger kan natuurlijk ook. Help bijvoorbeeld met de opbouw van alle kraampjes, met het podium, enzovoort. Aanmelden kan via dit formulier

Wat is de Sociale Buurtmarkt? 

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Op een markt komen mensen samen om dingen te (ver)kopen en om elkaar te ontmoeten. De Sociale Buurtmarkt staat daarmee voor verbinding van bewoners, ondernemers, initiatieven en organisaties uit de buurt. Meer weten? Kijk dan op de website van The Social Collective. 

Lees meer...

U in de Wijk Overvecht

header uindewijk overvecht 600

Bekijk hier de laatste video's van U in de Wijk Overvecht, het eigenzinnige programma waarin bewoners het échte gezicht van Overvecht laten zien. Ook elke dinsdag vanaf 18.00 uur te zien op de tv-zender UStad

Zelf aan de slag voor U in de Wijk?

Lijkt het je leuk om zélf items te maken? Wil je Overvecht heel goed leren kennen en mooie ervaring opdoen? U in de Wijk zoekt vrijwilige verslaggevers en cameramensen en zorgt voor begeleiding. Interesse? Mail voor info.

Foto's uit Overvecht

Onze favoriete video's uit de wijk

Er zijn een heleboel leuke video's over onze wijk. Bekijk hier de lijst met onze favorieten. 

Meer video's zien? Bekijk ons kanaal op YouTube! Daar vind je een lijst met onze favoriete video's, de laatste items van U in de Wijk Overvecht, video's over het programma De Versnelling en natuurlijk onze eigen video's. Kijk nog eens onze sfeerimpressies terug van het Voorlees Festival, van het Versnellingsfestival of van Glow in the Park.

Tip: Abonneer je op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Dreefnieuws

Lees de nieuwste editie online

cover september 2018 large

Agenda Overvecht

Wil je een overzicht van leuke activiteiten in Overvecht? Kijk dan op WijkConnect.

Wijkconnect agenda Overvecht!

Blog

Ontdek Fort Ruigenhoek

fortruigenhoek donkeregang 300Een leuke tip, vlakbij Overvecht: Een excursie over Fort Ruigenhoek met een gids van Staatsbosbeheer. Je dwaalt langs alle natuur op en rond het fort en door spannende, donkere gebouwen (lekker koel trouwens). 

Het fort is rond 1870 gebouwd en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids van Staatsbosbeheer gaat je alles vertellen over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. Wist je dat bomen en planten vroeger werden gebruikt als camouflage en als hindernis? Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten op en rond het fort, zoals de das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt, en daarom zeker een bezoek waard! 

Op zondag 23 september (13.30 tot 15.00 uur) is de eerstvolgende excursie op Fort Ruigenhoek (de naam is eigenlijk 'Fort op de Ruigenhoekse Dijk'). Kosten zijn €5,- en voor kinderen t/m 12 jaar €2.50. Aanmelden is niet nodig. 

Lees meer...

Prikbord

Op zoek naar iemand om je ergens mee te helpen? Laat een berichtje achter op het prikbord van WijkConnect.

Klik hier voor ons prikbord!

Echt Overvecht op Twitter

Volg ons op Facebook

Back to top