Echt Overvecht

x

Nieuws

Evenement De Cultuurproeverij zondagmiddag 24 juni in Overvecht

cultuurproeverij largeStut en ZIMIHC theater Stefanus organiseren samen De Cultuurproeverij, waarbij we culturele en culinaire diversiteit van de wijk Overvecht vieren! 

Een evenement waar je gerechten proeft uit alle windstreken bereid door ondernemers uit Overvecht én proeft aan theater gespeeld door nieuwe en oude Utrechters. De Cultuurproeverij op zondag 24 juni is een dag waar eten en kunst verbinden en nieuwe ontmoetingen in Overvecht ontstaan. 

Lokale cateraars met streetfood uit alle windstreken

Lokale cateraars serveren je streetfood van over de hele wereld. Van India tot Libanon en van Marokko tot Columbia. Van exotische samosa's tot een simpele pizzapunt, er is voor ieder wat wils. Kom relaxen op het terras met een cocktail of een speciaal biertje. 

Binnen en buiten geniet je van verschillende live acts. Ga los bij de DJ booth, swing op funky saxofoonklanken of leun achterover bij een singer/songwriter!

Theatervoorstellingen van STUT

Genoeg gegeten en geluisterd? Loop dan binnen bij de theatervoorstellingen van Stut theater. Koop voor € 2,- een arrangement en zie twee voorstellingen voor de prijs van één. 

--

Wanneer: Zondag 24 juni, tussen 15.00 en 20.00 uur. 
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Overvecht.
Programma: Bekijk hier het hele programma, incl. de lijst met cateraars.
De Cultuurproeverij is het eerste evenement tijdens de Versnellingsweek, 24 t/m 30 juni in Overvecht. 

Link naar dit artikel

 

Crowdfundingmaand bij Stadsboerderij Gagelsteede

koe gagelsteedeStadsboerderij Gagelsteede doet mee aan de Kinderboerderijen Actief Toer, dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen. De maand juni gaat Gagelsteede daarom geld inzamelen. 

Gagelsteede spaart voor allerlei handige middelen voor hun dieren. Die zorgen ervoor dat dieren nog meer hun natuurlijke gedrag laten zien. Bijvoorbeeld door hun eten niet zomaar aan te bieden, maar te verstoppen in een voerbal of een bewegende hooiruif. En katten worden blij van een krabpaal om hun nagels sterk te houden. Het streefbedrag is € 500.

Pannenkoekenactie en Modderdag

Iedereen kan op een leuke manier helpen! Kom op zondag 24 juni (van 14.00 tot 15.00 uur) naar Gagelsteede en koop een lekkere pannenkoek. De opbrengt hiervan gaat naar het spaardoel. Wil je geen pannenkoek maar wel doneren? Kom dan naar de stadsboerderij - bijvoorbeeld voor de Modderdag op vrijdag 29 juni - en stop je donatie in de melkbus in de stal. 

Online doneren kan ook. Ga voor informatie naar de website van Kinderboerderijen Actief en klik op Utrecht, Gagelsteede. 

Of doneer direct via Voorjestadsie. Daar kun je ook zien hoeveel er al is opgehaald! 

Link naar dit artikel 

 


U in de Wijk Overvecht

header uindewijk overvecht 600

Bekijk hier de laatste video's van U in de Wijk Overvecht, het eigenzinnige programma waarin bewoners het échte gezicht van Overvecht laten zien. Ook elke dinsdag vanaf 18.00 uur te zien op de tv-zender UStad

Zelf aan de slag voor U in de Wijk?

Lijkt het je leuk om zélf items te maken? Wil je Overvecht heel goed leren kennen en mooie ervaring opdoen? U in de Wijk zoekt vrijwilige verslaggevers en cameramensen en zorgt voor begeleiding. Interesse? Mail voor info.

Foto's uit Overvecht

Onze favoriete video's uit de wijk

Er zijn een heleboel leuke video's over onze wijk. Bekijk hier de lijst met onze favorieten. 

Meer video's zien? Bekijk ons kanaal op YouTube! Daar vind je een lijst met onze favoriete video's, de laatste items van U in de Wijk Overvecht, video's over het programma De Versnelling en natuurlijk onze eigen video's. Kijk nog eens onze sfeerimpressies terug van het Voorlees Festival, van het Versnellingsfestival of van Glow in the Park.

Tip: Abonneer je op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Dreefnieuws

Lees de nieuwste editie online

cover mei 2018

Agenda Overvecht

Wil je een overzicht van leuke activiteiten in Overvecht? Kijk dan op WijkConnect.

Wijkconnect agenda Overvecht!

Blog

Catching Cultures Orchestra

roelof wittink catchingculturesorchestra sqWe hebben weer aantal nieuwe leden bij ons Cultuurplatform Overvecht. Één daarvan is Roelof Wittink en het Catching Cultures Orchestra, een orkest dat vluchtelingen die muziek willen maken samenbrengt met andere muzikanten.

Muzikale nieuwsgierigheid en sociale betrokkenheid is hier belangrijk. Muziek maken is de mooiste manier om jezelf te zijn, talent te ontwikkelen, identiteit te vieren, samen plezier te hebben en van elkaar te leren.

Missie: nieuwkomers en locals verbinden

Roelof: "We ontdekken continu nieuwe muziek en zetten ons in om het Nederlandse publiek hiervan mee te laten genieten. Daarnaast merken we dat de kans voor vluchtelingen om hun muziek te delen en te ontwikkelen een enorme steun is om een goed leven in Nederland op te bouwen. Onze missie is om in Overvecht de nieuwkomers en locals te verbinden met elkaar en met de wijk." 

Lees meer...

Prikbord

Op zoek naar iemand om je ergens mee te helpen? Laat een berichtje achter op het prikbord van WijkConnect.

Klik hier voor ons prikbord!

Echt Overvecht op Twitter

Volg ons op Facebook

Back to top