Echt Overvecht

x

Nieuws uit Overvecht

Oogstfeest bij Stadstuin Klopvaart op zondag 22 september

Oogstfeest op Stadstuin KlopvaartZoveel oogst, zoveel smaken! Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het nu tijd om te oogsten. En dat is een (oogst)feestje waard, op zondag 22 september op Stadstuin Klopvaart!

Proef Overvecht

Ontdek meer over de smaken van de oogst op Stadstuin Klopvaart. Wat is jouw lievelingsgroente? En durf je ook eens groente te proeven die je niet zo lekker vindt? Kom naar de gezellige oogstmarkt georganiseerd door Utrecht Natuurlijk en de vrijwilligers van de stadstuin. Iedereen is welkom op de stadstuin (toegang gratis), zondag 22 september van 13.00 tot 16.00 uur a/d Vancouverdreef 70. 

Op het programma o.a.:

- Gezellige kraampjes met diverse oogst en lekkers;
- Kleedjesmarkt voor kinderen; neem je eigen kleedje en spulletjes om te verkopen mee, en zoek een plekje op ons grasveld!
- Avontuurlijke kinderactiviteiten;
- Pizza bakken in de leemoven;
- Relaxen op het terras van De Proeftuin;
- Smullen van de tuinoogst. 

Lees meer...

Eet Mee brengt mensen samen - meld je aan als gast of eet-adres

Eet Mee, foto: Thaeer MuhreezHoe gezellig kan het zijn om af en toe bij iemand in de buurt mee te eten. Aan de eettafel raak je makkelijk met elkaar in gesprek en leer je nieuwe mensen kennen. Er zijn buurtgenoten die je graag ontvangen! Zij zijn heel blij met hun gast en de verhalen die je meebrengt.

Stichting Eet Mee zorgt hiervoor. Zij brengen mensen met elkaar in contact via etentjes bij mensen thuis. Daarbij is er speciale aandacht voor mensen met een vluchtelingachtergrond en voor ouderen. Ook in Utrecht Overvecht is Eet Mee actief. 

Eet Mee is voor iedereen

Ben jij iemand die het leuk vindt om af toe gezellig bij iemand anders te eten? Of heb jij als buurtbewoner een plaatsje vrij aan je eettafel? Je kunt op zoek zijn naar nieuwe contacten en verhalen, een warm ‘thuisgevoel’ willen ervaren, de Nederlandse taal willen oefenen, of het gewoon leuk vinden voor een ander te koken. Wat je reden ook is, meld je aan bij Eet Mee en zij maken een mooie match tussen eetadres en gast. Je kunt ook meedoen als je niet meer zo mobiel bent, wat achteruit gaat, of specifieke dieetwensen hebt. 

Als oudere heb je ook de mogelijkheid je aan te melden als vaste gast, zodat je bijvoorbeeld een keer per maand ergens gaat eten.  Bij aanmelding als vaste gast of vast eetadres komt een intakemedewerker langs om je wensen en mogelijkheden met je door te spreken. Je kunt ervoor kiezen om van tevoren eerst met elkaar kennis te maken.  

Lees meer...

Circus in Overvecht weekend 31 augustus: Cirque Moustache op Fort a/d Klop

Cirque MoustacheOp zaterdag 31 augustus en zondag 1 september staat Cirque Moustache op het terrein van Fort aan de Klop in Overvecht! Hét circus voor de hele familie! Cirque Moustache (ook wel Circus Snor) speelt de voorstelling ROYALE. 

Cirque Moustache verleidt je om in een andere wereld te stappen. Vanaf het ‘hooggeëerd publiek’ van de directeur vergeet je voor een moment alles. Binnen de tent geniet je van een wereld vol sterke mannen, beeldschone koorddanseressen en ouderwets grappige clowns.

Cirque Moustache is een jong circus uit Utrecht zonder pretenties, maar met ambitie. Jonge artiesten die graag ervaring willen opdoen in de wereld van het circus krijgen de kans op te treden met studenten van circusscholen en professionele artiesten. Hoewel de sfeer je meeneemt naar vroeger tijden, zijn de voorstellingen modern en zonder dieren. Vooraf aan de voorstellingen kunnen kinderen van alle leeftijden zich vermaken bij de kinderkaravaan: speel spelletjes, kijk naar kleine side-shows of laat je een snor aanmeten!

Info:

Zaterdag 31 augustus: Kinderkaravaan open om 16:00 uur, show om 16.30 uur;
Zondag 1 september: Kinderkaravaan open om 11:00 uur, show om 11.30 uur;
Tweede voorstelling zondag 1 september: Kinderkaravaan open om 16:00 uur, show om 16.30 uur;
De show duurt in totaal ongeveer 2 uur, inclusief pauze;
Kaartjes voor de show kosten € 11,- per stuk (kinderen tot 2 jaar gratis) en zijn te koop via de website van Cirque Moustache.

Lees meer...

U in de Wijk Overvecht

header uindewijk overvecht 600

Bekijk hier de laatste video's van U in de Wijk Overvecht, het eigenzinnige programma waarin bewoners het échte gezicht van Overvecht laten zien. Ook elke dinsdag vanaf 18.00 uur te zien op de tv-zender UStad

Zelf aan de slag voor U in de Wijk?

Lijkt het je leuk om zélf items te maken? Wil je Overvecht heel goed leren kennen en mooie ervaring opdoen? U in de Wijk zoekt vrijwilige verslaggevers en cameramensen en zorgt voor begeleiding. Interesse? Mail voor info.

Foto's uit Overvecht

Onze favoriete video's uit de wijk

Er zijn een heleboel leuke video's over onze wijk. Bekijk hier de lijst met onze favorieten. 

Meer video's zien? Bekijk ons kanaal op YouTube! Daar vind je een lijst met onze favoriete video's, de laatste items van U in de Wijk Overvecht, video's over het programma De Versnelling en natuurlijk onze eigen video's. Kijk nog eens onze sfeerimpressies terug van het Voorlees Festival, van het Versnellingsfestival of van Glow in the Park.

Tip: Abonneer je op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Wijkblad Dreefnieuws

Lees de nieuwste editie online

cover maart 2019

Cultuur in Overvecht

cultuurplatformovervecht 300x

Benieuwd naar het kunst- en cultuuraanbod in Overvecht? Bekijk de leukste tips: 

Cultuur Platform Overvecht

Tips om te doen

Over de Brug feest Gagelbos 31 augustus

Over de Brug feest op 31 augustus 2019

Op zaterdag 31 augustus is het feest! Speelbos Gagelbos bruist van de leuke activiteiten. Een middag vol spelletjes, sport en ander avontuur, die je niet wilt missen. 

Het programma zit natuurlijk vol leuks. Om wat te noemen: sporten in het bos, bijsteel hangen, broodjes bakken boven een vuurtje, spelen met modder (bij het Modderlaboratorium), waterbeestjes uit de sloot vangen, meedoen met Professor Loep, lekker ravotten op de spannende speeltoestellen... Teveel om op te noemen. Het feest wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Staatsbosbeheer, DOCK en Utrecht Natuurlijk. Mede mogelijk gemaakt door de steun van Groen doet goed (IVN)!

Je kunt vanaf Stadsboerderij Gagelsteede de gekleurde stippen volgen en je komt na de brug in het speelbos. Of je gaat per paard en wagen vanaf Gagelsteede (ritje kost €0,50 per kind en €1,00 per volwassene). Fietsen kan ook natuurlijk, parkeer dan je fiets bij Fort de Gagel (zie de kaart). 

Meer informatie

De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op Facebook: Over de Brug feest 

Lees verder voor een videoverslag van editie 2018!

Lees meer...

Echt Overvecht op Twitter

Volg ons op Facebook

Back to top