Avond bij de Steef! met Samira's Blues vrijdag 24 mei

Samira's Blues tijdens festival Glow in the Park 2019 (foto: Olivier Beens)Op vrijdag 24 mei is de volgende Avond Bij de Steef! met deze keer een optreden van Samira's blues. Het concert is gratis en begint om 20.00 uur. Eten vooraf kan om 18.30 uur. 

Spannende Sahara blues

Samira’s Blues: Dat staat garant voor magnetiserende Noord-Afrikaanse spirituals en originals in Arabisch, Tamazight en Frans. Samira Dainan volgde het nomadische spoor van haar voorouders, leeft in de sahara van Marokko, woont ceremonies bij in het Atlasgebergte en de Sous en raakt in vervoering tijdens Gnaoua lila (nachten) in Essaouira.

Terug in Amsterdam schrijft en componeert ze bezielde songs voor haar band. De arrangementen zijn gemaakt door Bas Gaakeer op gitaar. Percussionist Hicham Oujama en bassist Hassan Ait-Moumad verzorgen de grooves.

Samira’s Blues heeft net haar EP - Ya Baba - gereleased op alle grote platforms en ook een official video. Je hebt Samira's Blues mogelijk gezien bij festival Glow in the Park in Overvecht! Zo niet: dit is een mooie kans om ze te volgen voor echte Noord-Afrikaanse blues! 

Info

Programma: dagschotel om 18.30 uur, concert om 20.00 uur (tot 22.00 uur)
Waar: Bij de Steef - ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Overvecht. 
Kosten: de dagschotel kost €9.50, het concert is gratis. 

 

Bekijk Ya Baba - Samira's Blues

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Het CPO werkt voor en met verschillende culturele organisaties die in Overvecht actief zijn. Door zich te verenigen, wordt kunst & cultuur in de wijk beter zichtbaar voor bewoners en instanties.

Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top